Kotka Human Rights Film Festival rakentaa siltoja kulttuurien välille

Julkaistu 22.11.2023

Kansainvälinen elokuvafestivaali Kotka Human Rights Film Festival rantautuu jälleen Kotkaan, tällä kertaa Merikeskus Vellamoon 24.-27.11. Tapahtuma on aiemmin järjestetty kaksi kertaa Kotka International Film Festival -nimellä.
Tapahtuman taiteellisen johtajan, elokuvaohjaaja Ghatfan Ghanoomin valitsema ohjelma koostuu dokumenteista, fiktioelokuvista ja animaatioista.

”Tapahtumamme uusi nimi merkitsee myös elokuvien aihepiirin syventämistä”, Ghanoom kertoo.
” Ihmisoikeuskysymys on laaja ja samalla intiimi, meitä jokaista eri tavoin koskeva. Siksi halusimme tuoda kotkalaisille katsottavaksi elokuvia, jotka haastavat, koskettavat ja herättävät sekä äärimmäisen henkilökohtaisista että globaaleista näkökulmista käsin. Lapsia ja perheitä ei myöskään ole unohdettu, heille tarjoamme oman Kotka-Katti -tapahtumansa”, Ghanoom kuvailee.

Kotkan ihmisoikeuksiin teemoittuva elokuvafestivaali on herättänyt myös kansainvälistä huomiota. Vellamossa 25.-26.11 sekä verkossa 27.11. järjestettävässä tapahtumassa vierailee tekijöitä Chilestä, Ruotsista ja Virosta.

Chilestä Kotkaan saapuvat Chao Carbon -dokumenttielokuvan ohjaaja Ladislao Palma ja tuottaja Cristóbal Díaz de Valdés. Elokuva paljastaa fossiilisten polttoaineiden tuotantoon kertovista salaisuuksista.
Olof Palmen murhamysteeristä kertovan The Murder of Olof Palme -animaatioelokuvan ohjaaja Joaquim Weibull saapuu Ruotsista.

Virosta Kotkaan saapuu verkossa esitettävän Jüri -elokuvan ohjaaja Priit Laineste työryhmineen.

Kotka Human Rights Film Festival käynnistyy kutsuvierasavajaisilla perjantaina 24.11. klo 18 Vellamossa. Avajaisissa myös jaetaan festivaalin parhaiden elokuvien palkinnot.

Yleisölle avoimia ilmaisia elokuvanäytöksiä nähdään Vellamon auditoriossalauantaina 25.11. klo 11.30–16.30 ja sunnuntaina klo 12–17.

Lapsille ja perheille suunnatussa Kotkakatti-tapahtumassa matkustetaan mielikuvituksen voimalla ympäri maailman. Kotkakatti seikkailee Kotkan pääkirjaston satuhuoneessa lauantaina 25.11. klo 12, 13 ja 14.

Kotka Human Rights Film Festival jalkautuu maanantaina 27.11. myös Karhuvuoren kouluun, jossa oppilaat valitsevat oman suosikkinsa näytettävistä elokuvista. Maanantaina elokuvia voi katsoa myös verkossa.

Kotka Human Rights Film Festivalin tuomaristoon kuuluvat tapahtuman taiteellinen johtaja Ghatfan Ghanoom, dokumenttiohjaaja Jouko Aaltonen sekä Academy of Moving Image and People -toiminnan taiteellinen johtaja Erol Mintas.

Kotka Human Rights Film Festivalin tuottaja on kotkalainen Emissa ry, kumppaneinaan Kotkan kaupunki Kotka-Kymin seurakunta, Merikeskus Vellamo, Kotkan Pride ja Monikulttuurinen toimintakeskus Mylly.

Tapahtuman ohjelma:

https://www.kotkahrff.fi/