Hyväntuulen Messut keräsi viikonloppuna yli 10 000 kävijää

Julkaistu 25.09.2023

Kotkan kaupungin kuluneena viikonloppuna 23.–24.9. järjestämä hyvinvointitapahtuma Hyväntuulen Messut keräsi huikeat 10 349 messuvierailijaa Satama Areenalle Kantasatamaan. Kävijät antoivat erityisesti kiitosta tapahtuman näytteilleasettajavalikoimasta, ohjelmasisällöstä ja positiivisesta tunnelmasta.

Ensimmäistä kertaa järjestettyjen Hyväntuulen Messujen tavoitteena oli luoda Kotkaan täysin uusi hyvinvoinnin ympärille kietoutuva tapahtuma.
Kotkan hyvinvointijohtaja Kati Homasen ideasta lähteneen pääsymaksuttoman ja helposti saavutettavan tapahtuman toivottiin myös toimivan tervetulotoivotuksena kotkalaisten uudelle Satama Areenalle.

Tapahtuman yli 80 näytteilleasettajaa ammensivat messukävijöille erilaisia ideoita ja ajatuksia hyvinvointiin ja jopa uusia harrastuksia koko viikonlopun ajan. Kävijöiden ja näytteilleasettajien mieleen jäivät erilaisten ihmisten kohtaamiset sekä hyväntuulinen meininki. Muutama näytteilleasettaja kehui, että tunnelma oli päämessutilassa ilmeisen välitön ja yhteisöllinen.

Kävijöiden käytössä olivat ensimmäistä kertaa koko Satama Areenan tilat ja tapahtumakeskuksen toiseen kerrokseen oli rakennettu tekemistä ja kokemista koko perheelle.

Laniluolassa pelattiin ja lennettiin virtuaalisesti Kotkan yllä jopa koko perheen kesken Snooze Ry:n ja Normogamesin johdolla. Kotkan lastenkulttuurin huone Vekkulissa ratsastettiin keppihevosrataa ja tehtiin sirkustemppuja. MLL:n tuottaman maksuttoman lapsiparkin rauhallinen ilmapiiri toi kiitosta. Flow-tilassa pääsi kokeilemaan lukuisia uusia harrastuksia: tutuiksi tulivat niin äänimaljarentoutus kuin sukututkimuskin.

Pääesiintyjinä Hyväntuulen Messuilla nähtiin erityisesti nuorten suosiossa olevat tubettajat Ella ja Helmi sekä Mr. Zeus. Tubettajien Meet & Greet -tilaisuudessa vieraili lähes 500 fania. Mikko Kuustosen ja Hanna Brotheruksen esiintyminen sai sunnuntaina kotkalaiset liikkeelle ja esityksestä nautittiin jopa liikuttuneena.

Hyväntuulen Messut keräsi poikkeuksellisen paljon positiivista kommentointia myös sosiaalisessa mediassa.