Kotka Human Rights Film Festival (KHRFF) 24.-27.11. – ajankohtaisia elokuvia tämän päivän maailmasta

Julkaistu 30.08.2023

Nimensä ja profiilinsa päivittänyt Kotka Human Rights Film Festival (aik. Kotka International Film Festival) järjestetään yleisölle avoimena ilmaistapahtumana 24.-27.11.2023 Merikeskus Vellamon auditoriossa ja Kotkan pääkirjastossa.

Festivaalin elokuvia esitetään mm. Merikeskus Vellamon auditoriossa.

Tapahtuman ohjelmisto kootaan avoimen haun kautta. Tähän mennessä elokuvia on tarjottu 21 eri maasta, kaikilta eri mantereilta.
Ohjelmistokategorioita ovat dokumentti-, draama-, lyhyt- ja kokeelliset elokuvat sekä nuorten tekemät elokuvat. Festivaalin ohjelmiston sekä palkittavat elokuvat valitsee tapahtuman tuomaristo, johon kuuluvat tapahtuman taiteellinen johtaja, elokuvaohjaaja Ghatfan Ghanoom, elokuvaohjaaja Jouko Aaltonen sekä Academy of Moving Image and Peoplen johtaja, elokuvaohjaaja Erol Mintaş.

”Haluamme omalta osaltamme syventää ajankohtaista keskustelua ihmisoikeuksista”, linjaa Ghanoom. ”Aihepiiri on universaali, ja siksi kokoamme ohjelmistoon näkökulmia maailman eri puolilta. Ohjelmistoon valittavien elokuvien teemoja ovat demokratia, oikeus, vapaus ja rasismi. Tapahtumamme on myös avoin foorumi erilaisten näkökulmien jakamiseen ja vuoropuheluun. Hyvä yhteistyö Kotkan kaupungin ja muiden kumppanien kanssa jalkauttaa keskustelua laajasti Kotkaan”, Ghatfan iloitsee.

Lasten ja perheiden ohjelmaa elokuvafestivaalin yhteydessä tarjoaa ”Kotkakatti kiertää maailmaa” -tapahtuma. Yhdessä Kotkakatin kanssa lapset lähtevät mielikuvitusmatkalle maailman ympäri, kiertäen eri maailmankolkissa, tutustuen erilaisiin kulttuureihin ja nähtävyyksiin.

”Kotkan kaupunki tukee festivaalia strategisena kumppanina”, toteaa kulttuurijohtaja Tomi Purovaara. ”Ihmisoikeusteema liittyy suoraan kaupunkimme arvoihin rohkeus, reiluus ja rakkaus. Tapahtuma toimii myös keskustelun alustana yhteiskunnassa tälläkin hetkellä ajankohtaisiin aiheisiin”, Purovaara linjaa.

Kotka Human Rights Film Festivalin tuottaa kotkalainen Emissa ry kumppaneinaan Kotkan kulttuuri- ja tapahtumapalvelut, kaupunkikehitys- ja viestintä, maahanmuuttopalvelut, kaupunginkirjasto, Kotka-Kymin seurakunta, Monikulttuurinen toimintakeskus Mylly ja Kotka Pride ry.

Lue lisää https://www.kotkahrff.fi/