Kotkansaarelle uusia terasseja yritysten yhteistyönä

Julkaistu 01.04.2023

Kotkan kauppatorille avataan alkukesästä yhteisterassi Pasaatin puoleiselle torialueelle. Mukana yhteisterassissa ovat torilta tutut Torikahvila, FC KTP ja Street Food Factory. Yhteisterassin ideana on, että asiakkaat voivat valita vaikka joka myyntipisteeltä tuotteen ja nauttia niitä samalla alueella. Yhteisterassi on auki aamuvarhaisesta iltamyöhään. Eri myyntipisteet voivat olla auki eri aikaan tai kaikki auki samanaikaisesti ja kaikki istumapaikat ovat aina käytössä.

Kotkan kauppatie ry:n toiminnanjohtaja Niina Härkönen on tyytyväinen tulevasta uudistuksesta.
”Kun aloitin marraskuussa työt täällä Kotkassa, heti tuli lukuisia palautteita, että toria pitää kehittää ja sinne keksiä uusia juttuja. Mahtavaa, että yrittäjät innostuivat ideasta ja lähtivät mukaan. Eloisa ja aktiivinen tori hyödyttää kaikkia keskustan toimijoita ja toivottavasti yhteisterassi houkuttelee torille myös lisää perinteisiä torimyyjiä”, Härkönen kommentoi.

Lähes 20 vuotta torilla toiminut Torikahvilan yrittäjä Jarkko Laine pitää uudistusta mielenkiintoisena vaihteluna.
”Olemme olleet torilla vuosien aikana monessa eri paikassa ja tällainen yhteistyö on taas uusi avaus ja hyvä kokeilu. Positiivista on ollut, kuinka sujuvasti terassin suunnittelu Kauppatien ja kaupungin kanssa on sujunut.”

FC KTP:n Bar Cafe 27:ssa on aiempina vuosina ollut erilaista ohjelmaa. Tänäkin vuonna luvassa on piristystä torille; musiikkia ja otteluita isolta screeniltä. Nyt ohjelmat suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä kaikkien yhteisterassin yrittäjien kanssa.
”Viime kesä oli hieman vaisumpi KTP:n toripaikalla. Yhteisterassi tuo uutta vipinää toimintaan”, kommentoi FC KTP:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Mustonen.

Hovinsaarella ravintolaa pitävä Street Food Factory oli viime kesänä torilla The Van myyntipisteen kanssa. Toimitusjohtaja Vesa Sjöblom on toivonut Kotkan torille jo pari vuotta yhteisterassialuetta.
”Vastasimme heti kyllä Niinan kysyessä kiinnostusta mukaan lähtemiseen. Yhteistyöllä ja yhdessä palvelemme paremmin ja monimuotoisemmin asiakkaitamme. Tämä on toivottu uudistus Kotkaan”, kehuu Sjöblom.

Sapokkaan Maretariumin viereiselle Sapokan torille on tulossa Neittamon Lihan ja Bigshop.fi:n terassialue toukokuun alussa. Neittamon Liha on keskittynyt lähituottajien lihan käsittelyyn ja jalostamiseen Sutelassa sijaitsevalla tuotantolaitoksella. Eri kauppojen lisäksi Neittamon tuotteita saa Sutelan myyntipisteeltä. Bigshop.fi maahantuo ja myy verkkokaupassaan kaikkea grillaukseen liittyvää tuotetta.

Neittamon Liha ja Bigshop.fi ovat olleet pop uppeina lukuisissa tapahtumissa ja toive on ollut pidempiaikaisesta myyntipaikasta keskustassa.
”Lähdin kyselemään myyntialuetta Kotkan Kauppatieltä ja selvisi, että Sapokan tori on lähes tyhjillään. Keskustelimme tiimin kanssa sijainnista ja totesimme, että tuotteemme sopivat hyvin Sapokan miljööseen”, Neittamon lihan yrittäjä Pasi Hakulin selostaa.

Terassialueella tullaan myymään Neittamon lihatuotteita ja niistä valmistettuja bbq-annoksia. Sapokkaan tulee myös Neittamon lihakaupan noutopiste.

Sapokan torille tulee myös viime kesänä toimintansa aloittanut R-Cafe, jonka vetonaulana toimivat eri täytteiset kuplavohvelit.
”Suunnitteilla on luoda uusia myyntituotteita yhteistyössä Neittamon kanssa. Olen erittäin mielissäni, että tulee uusi toimija, koska viime kesänä olin yksin tällä torialueella. Mitä enemmän saamme luotua positiivista tunnelmaa Sapokkaan, sitä parempi se on meille kaikille toimijoille”, yrittäjänä toimiva Susanna Iivonen kommentoi.

Ohjelmaa, kuten mm. yhteislauluiltoja on suunnitteilla. Ohjelmat suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä Merisydän Cafen kanssa. Yrittäjät Mia Hannus ja Ari Tanner toivottavat lämpimästi uudet toimijat Sapokkaan ja odottavat innolla yhteistyötä.
”Eri yrittäjien monipuolisella tuotevalikoimalla saamme Sapokkaan uusia kävijöitä ja tehtyä alueesta vielä mielenkiintoisemman. Yhteistyöllä saamme tehtyä mielenkiintoista ohjelmaa asiakkaillemme”, toteaa Tanner.

”Haluan esittää ison kiitoksen Meripäiväorganisaatiolle ja Kalamarkkinoiden järjestäjälle Etelä-Suomen Merikalastajain Liitolle, jotka suostuivat muuttamaan omia perinteisiä sijoittelujaan, jotta Sapokan uusi alue saadaan toteutettua jo tälle kesälle”, Kotkan Kauppatien tuore toiminnanjohtaja Härkönen hehkuttaa.

Kotkan Kauppatie ry hallinnoi Kotkan kauppatoria, Karhulan, Sapokan ja Karhuvuoren toreja. Yhdistys kehittää Kotkan kaupunkikeskustojen ja kaupallisten keskusten elinvoimaa, vetovoimaisuutta ja viihtyisyyttä.