Terveysasemien puhelinajanvaraus palvelee arkisin iltakahdeksaan asti

Julkaistu 27.12.2022

Terveysasemien puhelinajanvarauksen aukioloaika laajenee 28.12. alkaen. Terveysasemien ajanvaraus numerossa 05 220 2000 palvelee asiakkaita jatkossa arkisin klo 7–20. Takaisinsoittopyynnön voi jättää arkisin klo 8–14 välillä.

Puhelinajanvarauksessa voidaan hoidon tarpeen arvioinnin perusteella varata asiakkaalle vastaanottoaika lääkärille, sairaanhoitajalle tai etälääkärin vastaanotolle. Kiireellisissä asioissa asiakkaat ovat saaneet ajan terveysasemille arkisin vuorokauden sisällä yhteydenotosta. Ajanvarauksessa puhelimeen vastaavat sairaanhoitajat voivat antaa puhelimitse myös terveyteen tai sairauteen liittyviä itsehoito-ohjeita.

”Laajennetuilla aukioloajoilla pystymme palvelemaan asiakkaita paremmin myös ilta-aikaan ja tasoittamaan erityisesti alkuviikkoisin aamuihin kohdistuvia ruuhkahuippuja. Palveluajan laajentamisella halutaan parantaa puhelinpalvelun saavutettavuutta lyhyempien jonotusaikojen ja takaisinsoittopyyntöjen muodossa. Asiakaspalautteissa on toivottu erityisesti soittopyynnön jättämisen mahdollisuuden laajentamista”, sanoo Kymsoten vastaanottopalvelujen ylihoitaja Tanja Metsola.

Kaiku24:n mukaan terveysasemien puhelinajanvarauksessa marras-joulukuussa keskimääräinen jonotusaika on ollut 13 minuuttia. Takaisinsoitto asiakkaalle on tehty pääsääntöisesti 3,5 tunnin aikana.

Puhelinajanvarauksen lisäksi asiakas voi hoitaa omaan terveyteen liittyviä asioita myös sähköisesti. Sähköisen asioinnin palvelussa asiakas voi lähettää viestin terveysasemalle. Asiakas voi arvioida Omaolo-palvelussa www.omaolo.fi omaa vointia ja oireita.
Vastausten perusteella palvelu tarjoaa asiakkaalle itsehoito-ohjeita tai mahdollisuuden varata itselleen ajan. Mikäli oirearvio lähetetään ammattilaiselle, on terveydenhuollon ammattilainen yhteydessä asiakkaaseen sähköisesti Omaolo-palvelun kautta. Sähköisen asioinnin palvelussa asiakas voi varata ajan suoraan sairaanhoitajalle, diabeteshoitajalle tai astmahoitajalle. Lisää tietoa sähköisen asioinnin palveluista verkkosivuilla www.kymsote.fi