Nyt voi adventtiaika alkaa…

Julkaistu 21.11.2022

…kirjoittaa saksalaiskaupunki Lyypekin paikallislehti Lübecker Nachrichten sunnuntaina 20.11.
Kotkan lahjoittama joulukuusi on saapunut kunniapaikalleen ystävyyskaupunki Lyypekin Holstentor-aukiolle jo 30. kerran.

”Kotka-Tanne” -joulukuusen matka alkoi Ruonalasta 10. marraskuuta (kts. video). Kaupungin puistotoimi saa vuosittain ilmoituksia kotkalaisilta, jotka tarjoavat kuusia sekä Lyypekkiin että Kotkan toreille vietäväksi.  Tämä lähes 14-metrinen kuusi kuljetettiin Hietasen satamaan, jossa se lastattiin Finnlinesin alukselle. Laivalla kuusen matka jatkui Saksan Travemündeen, josta sen kuljettamisesta edelleen maanteitse ystävyyskaupunki Lyypekkiin huolehti markkinointiyhtiö Lübecker Management yhteistyökumppaneineen. Joulukuusi on kunniapaikallaan aina 6.1. saakka.

Joulukuuseen ripustettiin 7200 ledivaloa ja 1000 joulupalloa. Paikalliset asukkaat ja kaikki yhteistyökumppanit saivat nimikoida oman joulupallon, jonka he pääsivät ripustamaan joulukuuseen sunnuntaina 20.11.

Lyypekin kuusi valaistunaJoulukuusi valaistiin maanantaina 21.11 illalla, kun Lyypekissä avattiin jouluviikot virallisesti. Tapahtumassa on joulumarkkinoita sekä torialueilla että kirkoissa ja vanhoissa sairaaloissa. Jouluviikoilla on vanhat perinteet Lyypekissä eikä sitä suotta kutsuta Pohjois-Saksan joulupääkaupungiksi.

Matkalla kaupungin delegaatio on tavannut paikallisen Saksa-Suomi-seuran puheenjohtajan Virpi Hachin, jonka kanssa on keskusteltu ystävyyskaupunkitoiminnan vahvistamisesta kaupunkien kesken. Delegaatio vierailee myös kaupungin Raatihuoneella, jossa keskustellaan Kotkan ja Lyypekin ajankohtaisista asioista Lyypekin kaupunginjohdon kanssa.

 

Nähdäksesi videon, sinun tulee hyväksyä markkinointievästeet.