Kymi Sinfonietta ja Tallinnan kamariorkesteri hurmasivat Estonian konserttiyleisön

Julkaistu 23.11.2022

Keskiviikkoiltana Estonia-salissa Tallinnassa järjestetty Kymi Sinfoniettan ja Tallinnan kamariorkesterin yhteiskonsertti oli menestys.

Paikalla ollut  yleisö osoitti yhteisesiintymiselle voimakkaasti suosiotaan, ja konsertin jälkeen tunnelmat olivat katossa niin molempien orkestereiden kuin myös suomalaisvirolaisen yleisön joukossa.

Christina Hjelm ja Maija Serkosalo olivat ihastuneita Kymi Sinfoniettan ja Tallinnan kamariorkesterin yhteiskonserttiin.

Paikalla oli mm. reilut 60 kymenlaaksolaista, kuulijamatkalla ollutta Kymi Sinfoniettan ystävää, jotka olivat selvästi ylpeitä omasta orkesteristaan.

”Ihan mahtava konsertti ja  todella upeata, ihan kylmän väreet menivät ”, totesivat mm. pyhtääläiset Christina Hjelm ja Maija Serkosalo.

 

Myös konserttiyleisön joukossa ollut Kotkan kaupunginjohtaja Esa Sirviö oli mielissään kuulemastaan.

”Tämä ilta oli mainio osoitus Kotkan ja Tallinnan ystävyyskaupunkisuhteista ja siitä, mitä kaikkea yhteistyö voi saada aikaan”, Sirviö hehkutti Estonia-salissa.


Tallinnan pormestari Mihhail Kõlvart  puolestaan innostui kommentissaan jopa runolliseksi.
”Ensimmäinen ystävä on tärkeämpi kuin ensirakkaus”, pormestari luonnehti Tallinnan ensimmäistä ystävyyskaupunkia Kotkaa.

Konsertti alkoi Johann Friedrichin Faschin barokkityylisellä alkusoitolla ”Sarja kahdelle orkesterille B-duuri” ja jatkui Bohuslav Martinůn kaksoiskonsertolla kahdelle jousiorkesterille, pianolle ja patarummulle.

Solistina jälkimmäisessä toimi Kymi Sinfoniettan lyömäsoittaja Vladimir Belov.

”Tämä oli upea mahdollisuus, koska me emme Kotkassa yksin pysty Kymi Sinfoniettan kanssa tällaiseen repertuaariin”, Belov totesi konsertin jälkeen.

Konsertin toisessa osuudessa kuultiin Richard Straussin sävellykset Burleski d-molli pianolle ja orkesterille sekä Intermezzo-oopperan ensimmäinen sinfoninen välisoitto. Solistina Burleskissa oli taitava virolainen pianisti Irina Zahharenkova, joka tunnetaan hyvin molemmin puolin Suomenlahtea.


Yhteiskonsertin kapellimestarina toimi Olari Elts, joka paitsi työskentelee Kymi Sinfoniettan taiteellisena neuvonantajana myös Viron kansallisen sinfoniaorkesterin pääkapellimestarina ja taiteellisena johtajana.

”Hieno tapahtuma ja uskon, että yhteistyö Kymi Sinfoniettan ja Tallinnan kamariorkesterin välillä jatkuu myös tämän jälkeen”, Olari Elts totesi.

Kotkan kaupunginjohtaja Esa Sirviö ja Tallinnan pormestari Mihhail Kõlvart olivat molemmat tyytyväisiä kaupunkien väliseen yhteistyöhön.

Tyytyväinen yhteiskonserttiin oli myös Kymi Sinfoniettan kontrabasisti Johannes Raikas, joka piti tapahtumaa ja Tallinnan vierailua mukavana vaihteluna normaaliin työrytmiin.

”Ja onhan tämä hieno sali soittaa”, Raikas kiitteli upeaa Estonia-konserttisalia.

”Minun mielestäni yhteistyö Tallinnan kamariorkesterin kanssa toimi jopa paremmin kuin esimerkiksi Pietarin filhormaanikkojen kanssa, koska me olemme suunnilleen samankokoiset orkesterit”, totesi puolestaan ykkösviulisti Katrin Nachtigall.

Konsertilla juhlistettiin Kotkan ja Tallinnan jo lähes 70 vuotta kestänyttä ystävyyskaupunkisuhdetta ja itse asiassa konsertti piti järjestää jo vuonna 2020, kun kaupunkien ystävyyssuhteesta oli kulunut 65 vuotta. Pandemia kuitenkin muutti silloin suunnitelmat.


Yhteiskonsertti uusitaan jo perjantaina 25.11.
kun Kymi Sinfonietta ja Tallinnan kamariorkesteri esiintyvät Kotkan konserttitalossa alkaen klo 19.


Katso lisää www.kymisinfonietta.fi