Vesitornin iltasoitto (ID 13)

Julkaistu 01.09.2022

EI JATKOON

Kotkansaarelta Vesitornista soitetaan, mieluiten livenä, illalla johonkin aikaan ns. Iltasoitto. Kappale voisi olla joku Kotkaan sopiva kappale. Tällä tuodaan esille syrjään jäävää upeaa vesitorniamme. Painottuisi käytännön syistä kenties kesäaikaan? Iltasoitto voisi toimia myös Kotkan kesänavaustapahtumana, tyyliin vesitornista julistetaan Kotkan kesä avatuksi silloin kun iltasoitto alkaa talven jälkeen.

Idean hyödyt

Tuottaa yhteisöllisyyttä ja kotiseutuylpeyttä ja esittelee musiikkiosaamista, ”meillä Kotkassa on iltasoitto”. Tuo jokailtaisen kulttuuriannoksen kotkalaisille ja turisteille. Eniten vaikutuksia Kotkansaarella ts. kuuluvuusalueella asuville.

Mahdolliset yhteistyökumppanit

Toteuttajana voisi olla Kymenlaakson musiikkiopiston opiskelijoita tai Kotka-Haminan nuoriso-orkesterin muusikoita. Miksei nuorille voisi tarjota kesäsoittajan paikkaa vesitornissa esim. kaupungin kesätyönä tai muutoin sopivaa yhdistykselle tulevaa korvausta vastaan.

Idean jätti Kirsti Väänänen

Vastaus

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin osallistuvaan budjetointiin. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit. 

Tämä idea ei etene osallistuvassa budjetoinnissa koska se kuuluu kulttuuri- ja tapahtumapalvelujen normaaliin kesäkonserttitoimintaan. Kuntalaiset voivat toivoa konserttien järjestämispaikkoja vuoden vaihteessa.