Talvireitti ulkoiluun (ID 84)

Julkaistu 05.09.2022

JATKOON

Talvireitti maastopyöräilyyn ja ulkoiluun Petäjäsuolta lähtevälle rahkanpolun pohjalle. Kotkasta puuttuu auki pidettävä metsäpolku, jota pitkin voisi talvellakin harrastaa maastopyöräilyä, tai vaikkapa ulkoiluttaa koiraa metsässä. Rahkanpolulla on jo valmis ulkoilureitti, mutta se on ajoittain niin kapea, ettei sitä voida moottorikelkalla ajaa talvipolun pohjaksi, mutta tätä varten on olemassa n. 4 000 maksava moottorireki ja reitin ajamiseen on jo olemassa vapaaehtoisten talkoolaisten porukka, vain kone puuttuu.

Idean hyödyt

Kotkassa ei ole suosittuun maastopyöräilyyn talvireittiä ja usein on kuullut toiveita myös kävelyyn ja vaikkapa koiran ulkoilutukseen soveltuvia metsäpolkuja, koska latupohjia ei em. liikkumiseen ole mahdollista käyttää. Tällainen talvireitti siis mahdollistaisi monenlaista matalankynnyksen liikkumista kaikille asukkaille. Samalla koneella voisi ajaa myös ainakin muutaman väylän lähellä sijaitsevalle frisbeegolf-radalle.

Mahdolliset yhteistyökumppanit

Karhulan latu on jo alustavasti kerännyt pienen porukan aktiivisia maastopyöräilijöitä, jotka ovat valmiina talkootyönä ajamaan reitin, vain moottorireki puuttuu. Alustavasti on myös sovittu Kotkan ladun kanssa, että konetta voisi säilyttää petäjäpirtin suojissa. Myös aktiiviset frisbeegolfin harrastajat voisivat olla talkoissa mukana.

Idean jätti Tommi Iivonen

Vastaus

Ideasi on edennyt jatkoon ja sitä käsitellään koko Kotkan työpajassa 20.10. klo 17-19 Kotkan kaupungintalon valtuustosalissa (Kustaankatu 2).

Ideaa käsiteltiin työpajassa ja se eteni suoraan toteutukseen.