Koronarokotteen tehosteannokset portaittain eri ikäryhmille lokakuusta alkaen  

Julkaistu 30.09.2022

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosituksen mukaisesti kaikkia 65 vuotta täyttäneitä, 18 vuotta täyttäneitä vakavan koronataudin riskiryhmiin kuuluvia sekä 12 vuotta täyttäneitä voimakkaasti immuunipuutteisia henkilöitä suositellaan ottamaan koronavirusrokotteelle tehosteannos kuluvan syksyn aikana.

Kymenlaaksossa kaikki 18 vuotta täyttäneet riskiryhmiin kuuluvat sekä 12 vuotta täyttäneet voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt voivat varata ajan tehosteannokselle tai vaihtoehtoisesti ottaa rokotteen walk in -rokotusten aukioloaikoina 3.10. alkaen.

Ikäperusteisia tehosteannoksia tarjotaan Kymenlaaksossa portaittain seuraavassa järjestyksessä:

  • 80 vuotta täyttäneet 3.10. alkaen
  • 75 vuotta täyttäneet 10.10. alkaen
  • 70 vuotta täyttäneet 17.10. alkaen
  • 65 vuotta täyttäneet 24.10. alkaen

Päivämäärä tarkoittaa sitä ajankohtaa, jona vuorossa oleva ikäryhmä voi varata ajan uudelle tehosteannokselle tai ottaa sen walk in -rokotuksissa.
Jotta tehosteannoksen voi ottaa, tulee edellisestä koronarokoteannoksesta tai sairastetusta koronataudista olla kulunut vähintään 3 kuukautta. Mikäli henkilö kuuluu aiemmin mainittuihin uuden suosituksen kohderyhmiin, ei ole enää merkitystä, kuinka monta koronarokoteannosta tämä on aikaisemmin saanut.

Kymsote on saanut käyttöön niin kutsuttuja varianttirokotevalmisteita. Variantteja varten räätälöityjä rokotevalmisteita voidaan antaa tehosteena eli 3. rokoteannoksena ja sen jälkeen. 1. ja 2. rokoteannokset annetaan edelleen sekä Pfizerin että Modernan perusvalmisteilla.

Ohjeet ajanvaraukseen ja tietoa walk in -koronarokotuksista Kymenlaaksossa voi lukea verkossa.