Kauneutta kaduille (ID 8)

Julkaistu 25.08.2022

EI JATKOON

Sähkökaappeihin iloisia ja kauniita maalauksia Nuoret kuvataidehaarrastajat maalaisivat ryhmissä, joissa luonnoksista ohjaajan opastuksella valittaisiin aina tiettyy ympäristöön sopivin. Nuorille mielekästä ulospäinnäkyvää toimintaa. Ryhmiin etsittäisiin uusia jäseniä. Keväällä ideoitaisiin ja luonnosteltaisiin. Koulujen loputtua maalattaisiin.

Idean hyödyt

Katunäkymä kaunistuisi. Nuoret saataisiin osallistumaan kaikkien kadulla kulkijoiden viihtyvyyden lisäämiseen. Vähentäisi sähkökaappien töhrimistä ja repaleisia julisteita. Varsinkin kun nuoret itse sitä usein tekevät, omiaan eivät tuhoaisi. Ilahduttaisi kaikkia kadulla kulkijoita, paikallisia ja vierailevia. Olisi mukava, jos tämä katutaide olisi rauhallista, graffitit eivät aina tarvitse ihmisiä.

Mahdolliset yhteistyökumppanit

Kymenlaakson Sähkö varmasti auttaisi ja opastaisi sähkökaappien laittamisessä maalauskuntoon. Nuorten talkoot ensisijaisesti, mutta myös eläkeläisten kerhoissa asiaa voisi ehkä osin ideoida. Nuoret ja eläkeläiset tekemässä yhdessä toisi ymmärrystä heidän välilleen.

Vastaus

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin osallistuvaan budjetointiin. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella.

Sähkökaapit eivät ole Kotkan kaupungin omistuksessa, eikä idea voi siitä syystä edetä jatkoon Osbussa.