Meripäiville on myönnetty Ekokompassi-ympäristösertifikaatti

Julkaistu 28.07.2022

Meripäivillä on jo vuosia tehty toimenpiteitä ympäristövaikutusten huomioimiseksi, huolehdittu jätteiden lajittelusta ja otettu askeleita kohti ekologisempaa tapahtumaa.

Ympäristövastuullisuuden kehittämiseksi Meripäivät lähti tavoittelemaan Ekokompassi-sertifikaattia. Ekokompassi-sertifikaatti kertoo sitoutumisesta jatkuvaan parantamiseen ja Ekokompassin 10 kriteerin noudattamiseen. Ekokompassi pohjautuu sekä vastaaviin pohjoismaisiin ympäristöjärjestelmiin että kansainvälisiin ympäristöjohtamisen standardeihin:

  • Svensk Miljöbas
  • Miljøfyrtårn
  • ISO 14001
  • EMAS.

Ekokompassi-sertifikaatin saanti edellyttää kriteerien noudattamista. Meripäivät auditoitiin ulkopuolisen auditoijan toimesta tänään torstaina 28.7. Meripäivillä. Auditoinnin tuloksena Meripäiville myönnettiin Ekokompassi-sertifikaatti.

”Olemme todella iloisia ja ylpeitä tästä saavutuksesta. Olemme tapahtumana jo pitkään tehneet paljon töitä ympäristövaikutusten minimoiseksi ja sertifikaatti on osoitus siitä, että olemme menossa oikeaan suuntaan”, tapahtumapäällikkö Tiina Salonen iloitsee.

Meripäivien tavoitteena on ollut tehostaa tapahtuman ympäristöviestintää sekä yhteistyökumppaneiden, alihankkijoiden ja myyjien sitouttamista yhteisiin ympäristöarvoihin. Lisäksi Meripäivät on sitoutunut Kotkan kaupungin strategisiin ympäristötavoitteisiin.

Ekokompassin kriteerit: ekokompassi.fi/sertifikaatti/.