Kymsote laajentaa koronarokotteen 4. annoksia uusiin ikäryhmiin – ajanvaraus on avattu

Julkaistu 08.07.2022

Kymenlaaksossa laajennetaan koronarokotteen neljännet annokset uusiin ikäryhmiin. Tästä päivästä 8.7. alkaen kaikki 75 vuotta täyttäneet sekä 12 vuotta täyttäneet vakavan koronataudin riskiryhmiin kuuluvat henkilöt voivat ottaa 4. annoksen rokotetta. Rokotteen 4. annoksen voi ottaa, kun edellisestä on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Lisäksi 4. koronarokotusannosta suositellaan edelleen

  • kaikille 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille.
  • terveydentilaltaan ja toimintakyvyltään heikoille iäkkäille, joille lieväkin koronavirusinfektio voi aiheuttaa arjessa huomattavaa haittaa tai sairaalahoidon tarpeen.
  • hoivakodissa asuville sekä järjestetyn koti- tai omaishoidon piiriin kuuluville iäkkäille.

Ajanvaraus kaikkien 75 vuotta täyttäneiden ja 12 vuotta täyttäneiden riskiryhmiin kuuluvien 4. koronarokotukseen on nyt avattu. Kymsote suosittelee käyttämään sähköistä ajanvarausta, sillä se on nopein tapa varata aika rokotukseen. Edellä mainittuihin ryhmiin kuuluvat henkilöt voivat hakea 4. annoksen välittömästi myös walk in -koronarokotuksista.

Kymsoten tavoitteena on laajentaa 4. koronarokoteannokset kaikkiin 65 vuotta täyttäneisiin kymenlaaksolaisiin elokuun alkupuoleen mennessä. Rokotteen 4. annosta tarjotaan uusille ikäryhmille portaittain.

Ohjeet ajanvaraukseen.

Walk in -koronarokotukset Kymenlaaksossa.

Lisätietoja siitä, ketä tällä hetkellä rokotetaan.