Kotka sai lähes 50 000 euron avustuksen Sunilan vanhan kuntoradan kehittämiseksi

Julkaistu 06.07.2022

Kotkan kaupunki on saanut Etelä-Suomen aluehallintovirastolta 49 700 euron avustuksen Sunilan vanhan kuntoradan kehittämiseksi luonnossa liikkumista tukevaksi kokonaisuudeksi. Avustus myönnettiin Luonnon virkistyskäyttöön tarkoitetun liikuntapaikkarakentamisen määrärahasta.

Sunilan vanhan kuntoradan kunnostaminen alkoi jo kuluneena talvena, kun Stora Enso teki omistamallaan alueella metsän raivaustöitä.

”Avustuspäätöksen jälkeen päästiin aloittamaan tarkempi pohjan raivaustyö ja nyt ollaan päästy jo tekemään pintojen kuorintaa reitin osalta. Kokonaisaikataulusta riippuen projekti on tarkoitus toteuttaa mahdollisimman pitkälle kesän ja syksyn 2022 aikana”, kertoo Kotkan kaupunginpuutarhuri Mari Nenonen.

Materiaalitoimituksista riippuen kunnostustöiden valmistuminen saattaa Nenosen mukaan jäädä keväälle 2023, sillä ongelmia saattaa aiheuttaa lähinnä valaisimien saatavuus.

”Kuntoreitin lähelle urheilukentän puolelle tulee monipuolinen ulkokuntovälinekokonaisuus ja sen toivotaan lisäävän alueelle liikkumaan tulevien määrää myös lähiympäristöstä”, Nenonen kertoo.

Yli 20 vuotta sitten käytössä ollut vanha kuntorata sijaitsee Sunilan urheilukentän ja tehdasalueen välissä ja ulottuu lähelle Sunilan Pirttiä, jota ylläpitää urheiluseura Sunilan Sisu.

Reitti on kulkenut aikanaan Sunilan Pirtin kautta ja tämä osuus halutaan ottaa uudestaan mukaan kokonaisreittiin. Kunnostetulle kävelyreitille tulee pituutta noin kaksi kilometriä. Stora Enson Sunilan tehdas on luvannut toimittaa purua ja kuorta kävelyreitin pintamateriaaliksi.

Lue myös Sunilan vanha kuntorata kunnostetaan ulkoilijoiden käyttöön (10.1.2022)