Rauhaa ja rakkautta sateenkaaren väreissä – Kotkan kaupunginkirjasto mukana Kotka Pride 2022 -viikolla

Julkaistu 08.06.2022

Kotkan pääkirjastossa järjestetään koko Pride-viikon 13.–19.6. ajan maksuttomia kirjallisuus- ja elokuva-aiheisia tapahtumia yhteistyössä Kotka Pride ry:n kanssa. Pride-viikon huipentavaan puistojuhlaan lauantaina 18.6. kaupunginkirjasto tuo sateenkaarevan pop up -kirjaston.

Ohjelmaa Kotkan pääkirjastossa

Ke 15.6. klo 17.00 Pääkirjaston Mediatila 3. krs

Pride-elokuvailta (K12)

Pride-elokuvaillassa nähdään viikon teemaan sopiva elokuva Isosta-Britanniasta vuodelta 2021. Elokuvan ikäraja on K12 ja pituus 90 minuuttia.

To 16.6. klo 17.30–18.30 Pääkirjaston Stage 2. krs

Kirjailijavieras Iida Rauma

Iida Rauma on turkulainen kirjailija, joka on käsitellyt teoksissaan muun muassa seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuutta, piileviä yhteiskunnallisia ongelmia kuin ympärillämme hälyttävästi muuttuvaa ilmastoa. Hänen tunnetuin teoksensa on Kalevi Jäntin ja Tulenkantaja-palkinnon voittanut Seksistä ja matematiikasta (Gummerus, 2015). Rauman uusin romaani on väkivaltaa koulumaailmassa käsittelevä Hävitys (Siltala, 2022). Iida Raumaa haastattelee kirjastonhoitaja Niko Kirjavala.

Pe 17.6. klo 17.30–18.30 Pääkirjaston Mediatila 3. krs

Pridekino: sateenkaarevia lyhytelokuvia (K12)

Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöistä kertoviin tarinoihin keskittyvä elokuvafestivaali Vinokino järjestää maksuttomia Pridekino-lyhytelokuvanäytöksiä Pride-tapahtumien yhteydessä eri puolilla Suomea. Kotkassa yhteistyökumppaneina ovat Kotka Pride ry ja Kotkan kaupunginkirjasto. Näytöksessä esitetään viisi lyhytelokuvaa eri puolilta maailmaa. Kaikki elokuvat ovat englanninkielisiä tai englanniksi tekstitettyjä.

Ohjelmaa Kotkansaaren Isopuistossa

La 18.6. klo 13.00–17.00 Isopuisto (Ohjaamon katos)

Pop up -kirjasto

Pop up -kirjastossa tarjolla sateenkaariaineistoa, sateenkaarevia kirjavinkkejä ja pientä ohjelmaa lapsille.

Kuvassa Kotkan kaupunginkirjaston Kotka Pride -ohjelma