Kymenlaaksossa koronatartuntoja edelleen tasaisesti

Julkaistu 30.06.2022

Kymenlaakson uusien koronatartuntojen määrä on pysynyt varsin tasaisena, viimeisen kahden viikon aikana luvuissa on ollut pientä nousua verrattuna näitä edeltäviin viikkoihin. Viikolla 25 todettiin 370 uutta koronavirustartuntaa, ja sitä edeltävillä viikoilla (24 ja 23) 385 ja 344 tartuntaa.

Viimeisen kahden viikon aikana eli ajalla 15.–29.6. todettiin 856 uutta koronavirustartuntaa. Ilmaantuvuusluku 100 000 asukasta kohden on näin ollen 528. Positiivisten näytteiden osuus on 36,9 % otetuista näytteistä. Terveydenhuollossa tehtävien testien määrä on vähentymässä edelleen.

Sairaalahoidossa epidemiatilanne on hieman helpottunut. Tällä hetkellä sairaalahoidossa on viisi potilasta, joilla on todettu koronavirustartunta.

”Tilanne ei ole rauhoittunut ihan niin kuin olisimme toivoneet. Myös sote-ammattilaisilla tartuntoja on ollut nyt hieman enemmän kuin toukokuussa. Epidemia siis jatkaa olemistaan ja tällä hetkellä parhaat suojautumistoimet lähes jokainen voi toteuttaa itse”, sanoo johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa.

Koronakoordinaatioryhmä toivoikin kymenlaaksolaisten muistavan, ettei epidemia ole ohi. Terveysturvallisuudesta tulee huolehtia, pysyä oireisena kotona eikä lähteä väkijoukkoihin. Maskin käyttö on mm. väkijoukoissa on edelleen suositeltua.

”Toivon kymenlaaksolaisille hyvää ja aktiivista kesää! Samalla toivon sitä, että pitäisimme edelleen huolta omalla toiminnallamme erityisesti niistä, joille koronavirus voi aiheuttaa vakavan taudin. Se on tässä tilanteessa meidän kaikkien yhteinen tehtävä”, Mäntymaa muistuttaa.

Terveystarkastukset päättyvät ulkorajoilla

Sisäministeriön on tiedottanut, että koronapandemiaan liittyvät maahantulon rajoitukset Suomen ulkorajoilla päättyvät.
1.7. alkaen Suomeen saapuvilta kolmansien maiden matkustajilta ei enää edellytetä rokotus- tai covid-19 -testitodistuksia eikä rajanylityspaikoilla tehdä koronatestejä. Tämän päätöksen myötä myös Vaalimaan raja-asemalla ei ole enää Kymsoten terveysneuvojia 30.6. jälkeen.

Kymenlaakson alueellinen koronakoordinaatioryhmä ei kokoonnu heinäkuussa. Seuraava suunniteltu kokous on 3.8. Mikäli epidemiatilanne merkittävästi muuttuu, on ryhmä valmiudessa kokoontumaan myös nyt suunniteltua aiemmin.