Toinen Kotka International Film Festival starttaa humaanilla, ihmisen kokoisella ohjelmistolla

Julkaistu 11.05.2022

Viime vuonna verkkotapahtumana järjestetty Kotkan kansainvälinen elokuvafestivaali (KIFF) pääsee vihdoin esittäytymään liveyleisölle. Kinopalatsissa nähdään neljän päivän aikana 19.-22.5. yhteensä 18 elokuvaa 14:stä eri maasta.

”Olemme iloisia, että koronatilanne on parantunut ja Kinopalatsin ovet ovat nyt auki KIFF:ille! Ohjelmistossamme on uutta ihmisenkokoista kansainvälistä ja kotimaista indie-elokuvaa”, kertoo tapahtuman taiteellinen johtaja, elokuvaohjaaja Ghatfan Ghanoom.
”Saimme kymmeniä elokuvatarjouksia ympäri maailman. Rakensimme ohjelmiston isojen globaalien teemojen ympärille, punaisena lankana ihmisen vaikutukset ympäristöön, erilaiset kriisit ja niiden seuraukset. Aiheet ovat hurjan ajankohtaisia, ne haastavat keskusteluun yhteisestä tulevaisuudestamme”, hän toteaa.

Äiti menee nyt roskiin
”Äiti menee nyt roskiin” -elokuvassa nähdään myös kotkalaisille tuttu Jaana Saarinen.

Tämän vuoden kansainväliseen KIFF-ohjelmistoon kuuluu myös eri kielistä kirjallisuutta ja kirjailijoita esittelevä Sanavana-tapahtuma 20.-21.5. Kotkan pääkirjastossa.
Uutta kotkalaiskirjallisuutta esittelevät perjantaina 20.5. viisi tänä vuonna teoksensa julkaissutta kirjailijaa. Seuraavana päivänä esiin nousee suomalainen, mutta muilla kuin kansalliskielillämme kirjoitettu kirjallisuus.
Lavarunoustapahtumassa kuullaan runoja suomeksi, saameksi, englanniksi, espanjaksi, venäjäksi ja unkariksi – mukana on myös pyhtääläisrunoilija Ville Vanhala.
Paneelikeskustelussa puidaan kirjallisuuden asemaa muuttuvassa maailmassa. Ukrainan sodan taustoihin johdatetaan aiheesta kootussa kirjanäyttelyssä.
Lapsia ja perheitä kutsutaan mukaan KIFF-katin maailmanympärimatkalle kirjaston Satuhuoneeseen.

”Jännittävää kokea uusi elokuvatapahtuma yhdessä yleisön kanssa”, toteaa Kotkan kulttuurijohtaja Tomi Purovaara.
”Kaikki tilaisuudet ovat ilmaisia ja siksi kaikille tavoitettavissa. Näin toteutamme Kotkan kaupunkistrategian arvoja reiluudesta rohkeuteen. Ja sisällöt kertovat tietysti rakkaudestamme taiteeseen”, hän visioi.

KIFF-elokuvanäytökset järjestetään Kotkan Kinopalatsissa 19.-22.5.
Tapahtuman pääjärjestäjä on kotkalaistunut Emissa ry kumppaneinaan Kotkan kaupungin kaupunkikehitys ja viestintä, kulttuuri- ja tapahtumapalvelut, maahanmuuttopalvelut, kaupunginkirjasto, Kotka-Kymin seurakunta sekä Monikulttuurinen toimintakeskus Mylly.
Kirjallisuustapahtuman kumppaneita ovat Sivuvalo ry ja Finnish-African Society.

Katso lisää festivaalin verkkosivulta www.kotkaiff.com