Koronarokotteen nelosannosten jakelu laajenee Kymenlaaksossa  

Julkaistu 05.05.2022

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosituksen mukaisesti Kymsote tarjoaa koronarokotteen neljättä annosta iäkkäille henkilöille, jotka kuuluvat kotihoidon tai omaishoidon piiriin. Lisäksi nelosannosta suositellaan myös terveydentilaltaan ja toimintakyvyltään heikoille iäkkäille. Aikaisemmin neljättä annosta tarjottiin vain vakavasti immuunipuutteisille henkilöille, 80 vuotta täyttäneille tai hoivakodissa asuville iäkkäille.

Terveydentilaltaan ja toimintakyvyiltään heikoiksi määritellään ne henkilöt, joille lieväkin koronavirusinfektio voi aiheuttaa arjessa huomattavaa haittaa tai tarvetta siirtyä sairaanhoitoon. Esimerkiksi monet limittäiset sairaudet voivat tehdä iäkkäästä henkilöstä erityisen haavoittuvan koronaviruksen suhteen ja täten luoda tarpeen neljännelle rokoteannokselle.

Neljättä koronarokotetta hakeville iäkkäille, terveydentilaltaan hauraille henkilöille ei ole asetettu yhtä tiettyä alaikärajaa. Neljäs annos voidaan kuitenkin antaa aikaisintaan kolme kuukautta kolmosannoksen jälkeen.

Ajan rokotukseen voi varata sähköisesti tai puhelimitse. Lisäksi rokotukseen voi saapua ilman ajanvarausta ennalta määriteltyinä walk in -rokotuspäivinä. Mikäli henkilö ei ole varma kuuluuko tämän ottaa neljäs koronarokoteannos, voi asian varmistaa ajanvarauksen tai walk in -rokotukseen saapumisen yhteydessä.

Ohjeet ajanvaraukseen.

Walk in -rokotukset Kymenlaaksossa.