Tiutisen kyläkoulu halutaan uusiokäyttöön – ideoita haetaan ”Älykkäät kulttuurikylät” -hankkeella  

Julkaistu 20.04.2022

Kotkan Tiutisessa sijaitsevan kyläkoulun rakennukset halutaan uusiokäyttöön. Apuna tässä on ”Älykkäät kulttuurikylät” -hanke, johon Tiutinen pääsi mukaan viime marraskuussa.

Hankkeen merkeissä Tiutisessa on järjestetty jo ensimmäisiä työpajoja ja seuraava on vuorossa tiistaina 3. toukokuuta klo 16-18 Tiutisen työväentalossa.

”Ensimmäisessä työpajassa kävimme läpi mahdollisia toimijoita rakennuksille ja esille tuli mm. tilojen vuokraaminen pienyrittäjille – puhuimme mm. käsityö-, valokuvaus- ja kosmetologiyrittäjistä. Lisäksi mietimme jo aikaisemminkin vuokralla olleiden asuntojen uudelleen vuokrausta. Esillä oli myös ideoita majoitus-, leiri-, kahvila- ja leipomotoiminnasta”, Tiutisen kylätoimikunnan puheenjohtaja Jari Elo kertoo.

Elo muistuttaa, että Kotkan kaupungilla on kiinteistömassassa paljon potentiaalisia rakennuksia, joita voidaan kehittää työllistäviin hankkeisiin ja myös Tiutisen koulun tyhjät rakennukset tarjoavat ainutlaatuiset puitteet kaikenlaiselle toiminnalle,

”Tiutinen valittiin vuonna 2018 Kymenlaakson kyläksi ja meiltä löytyy saarelta mahtava merimiljöö, Ruotsinsalmen historia, lähiliikuntapaikka uimarantoineen sekä sähköinen maisemapolku ja -reitti Nomadi-sovelluksessa. Lisäksi tänne johtaa ainutlaatuinen kevyenliikenteenväylä itäselän merimaisemineen”, Elo hehkuttaa.

”Älykkäät kulttuurikylät” -hankkeen vetäjänä toimii projektipäällikkö Laura Lehtinen XAMK ja työpajatoiminnassa ovat mukana Leader Sepra, Kymenlaaksonkylät ry, Cursor, Tiutisen kylätoimikunta ja Kotkan kaupunki.