Liikuntarajoitteisten autoilijoiden pysäköinti helpottuu Kotkassa

Julkaistu 16.03.2022

Kotka on liittynyt Autoliiton liikkumisesteisten pysäköintipaikat (nk. LE-paikat eli invapaikat) – mobiilisovelluksen käyttäjäksi.

Sovellukseen tallennetaan invapaikkojen koordinaatit ja valokuvat. Paikat näkyvät karttapohjalla, josta pääsee helposti myös navigointisovelluksiin. Tällä hetkellä tallennettuna ovat Kotkan kaupungin tiedossa ja rekisterissä olevat LE-paikat. Jatkossa on mahdollista, että sovelluksessa näkyvät myös esim. sairaala-alueiden ja muiden yleiseksi katsottujen katualueiden invapaikat kuvien kera.

”Tämä edellyttää keskustelua kumppaniemme kanssa, koska tiedot tulee pitää ajan tasalla”, toteaa kaupungin digipalvelupäällikkö Eija Grönholm.

”Ensisijaisena tavoitteena on kuitenkin palvella mahdollisimman kattavasti liikuntaesteisten liikkumista ja pysäköintiä”.

Mobiilisovelluksen tarkoituksena on sekä helpottaa autoilevan liikuntarajoitteisen henkilön palveluihin pääsemistä että palveluiden saavutettavuutta. Applikaation käyttö ei edellytä Autoliiton jäsenyyttä. Paikat näkyvät karttapohjalla, josta pääsee helposti myös navigointisovelluksiin. Sovellus on ladattavissa veloituksetta Googlen Play -kaupasta sekä Applen AppStoresta.