Koronarokotteen neljäs annos 80 vuotta täyttäneille ja hoivakodissa asuville iäkkäille

Julkaistu 25.03.2022

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos tiedotti 24.3. suosittelevansa neljättä koronarokotusannosta 80 vuotta täyttäneille ja hoivakodissa asuville iäkkäille. Aikaisemmin neljänteen annokseen olivat oikeutettuja vain vakavasti immuunipuutteiset henkilöt.

Kymenlaaksossa 80 vuotta täyttäneet ja hoivakodissa asuvat iäkkäät voivat hakeutua koronarokotukseen heti varaamalla ajan tai saapumalla walk in -rokotuksiin.
Neljäs rokoteannos voidaan antaa, kun 3. annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Kotihoidon asiakkaiden koronarokotukset annetaan kotihoidon kautta.

”Kymenlaaksossa epidemian tilanne on huono ja sairaanhoidon tarve korkealla. Iäkkäät henkilöt kuuluvat vakavan koronataudin riskiryhmään, joten heidän on erityisen tärkeää suojella itseään ja muita hakemalla tarvittavat tehosteannokset,” selittää Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa.

”Kannan huolta myös nuoremmasta väestöstä, sillä heitä on viime aikoina joutunut koronan vuoksi sairaalahoitoon enemmän. Muistutan siis kaikkia kymenlaaksolaisia saattamaan rokotussarjansa loppuun mahdollisimman pian, mikäli se on jäänyt kesken”.

Muutoksia puhelinajanvaraukseen ja rokotuspisteisiin

Kasvaneen kysynnän vuoksi Kymsote avaa uudelleen oman koronarokotuslinjan terveysasemien keskitetyn ajanvarauksen puhelinpalvelussa.
Maanantaista 28.3. klo 7 lähtien puhelinpalveluun soittavat valitsevat soiton aluksi erillisen koronarokotuslinjan varatessaan aikaa rokotukseen. Puhelinajanvaraus toimii takaisinsoittoperiaatteella, ja numeroon tarvitsee soittaa vain kerran. Ensisijaisesti Kymsote suosittaa hyödyntämään sähköistä ajanvarausta sekä walk in -rokotuksia.

Lisäksi Kymsote avaa uudelleen ajanvarauksen Karhulan ja Haminan rokotuspisteille. Rokotuspisteet avautuvat jälleen päivittäistoiminnalle 30.3. ja ovat toistaiseksi auki arkisin ma-to klo 9-17 ja pe 9-15. Varattujen aikojen ohella Karhulan ja Haminan pisteillä annetaan rokotuksia ilman ajanvarausta walk in -periaatteella. Rokoteaikoja avataan huhtikuussa rajatusti myös Virolahden rokotuspisteelle ja Miehikkälän terveysasemalle.

”Uuden suosituksen vuoksi kysyntä koronarokotteille kasvoi jälleen äkisti, mutta onnistuimme ripeästi laajentamaan toimintaamme”, kertoo Kymsoten rokotuskoordinaattori Mari Ollas.

”Aikoja koronarokotukseen on tarjolla hyvin, ja walk in -päivinä rokotteen voi hakea nopeasti vaikkapa kauppareissun yhteydessä”.

Koronarokotusten ajanvaraus on auki kaikille 5 vuotta täyttäneille kymenlaaksolaisille. Kaikki 12 vuotta täyttäneet voivat saapua myös walk in -rokotuksiin erikseen ilmoitettuina ajankohtina. 5-11-vuotiaiden lasten rokotukset on keskitetty tietyille päivämäärille, sillä lapsilla on käytössä eri rokotusvalmiste.

Lue lisää rokotusjärjestyksestä.

Walk in -rokotukset Kymenlaaksossa.

Ohjeet ajanvaraukseen.

Lasten ja nuorten koronarokotusten ja paikat.