Kaavoituksen painopisteenä on edesauttaa yrityselämän kehittämismahdollisuuksia

Julkaistu 23.03.2022

Kaupunkirakennelautakunta hyväksyi Kotkan kaupungin kaavoituskatsauksen 2021 ja kaavoitusohjelman 2022-2023 kokouksessaan 15.3.

Kaavoituksen painopisteenä on ollut ja on edelleen edesauttaa maankäytön suunnittelun avulla yrityselämän kehittämismahdollisuuksia.
Vuoden 2021 aikana voimaan tulivat Keltakallion teollisuusalueen asemakaava, kaasutankkausaseman mahdollistava kaavamuutos Jylpyllä sekä jätteiden käsittelyalueen laajentamisen mahdollistava Heinsuon asemakaava.
Lisäksi on käynnissä tai käynnistymässä useita muita yritystoiminnan kehittämisen mahdollistavia kaavahankkeita. Keltakallion teollisuusalueen laajentaminen on yksi merkittävimmistä kaupungin strategisista päämääristä.

Muita kaavoituksen keskeisiä painopisteitä ovat palveluverkon kehittämisen mahdollistaminen ja asuinrakentaminen. Palveluverkon osalta SOTE-keskuksen keskussairaalan yhteyteen mahdollistava asemakaava tuli voimaan vuoden alussa.

Vuoden 2022 aikana korostuvat etenkin Karhulan alakoulun ja Karhulan koulukeskuksen kaavahankkeet. Uusia avauksia asumiseen suunnitellaan mm. Kaukolaan sekä useilla keskustaan kohdistuvilla asemakaavahankkeilla. Myös voimaan tullut Karhulan keskustan osayleiskaava avaa mahdollisuuksia uusille asuinrakentamishankkeille.

Kaavoituskatsaus on luettavissa tästä linkistä.

(Kaavoituskatsaus ja -ohjelma -tarinakartan toimivuuden varmistamiseksi valitse selaimeksi Firefox, Google Chrome tai uusin versio Microsoft Edgestä.)