Pertsan ja Kilun seikkailut jatkuvat – uuden elokuvan kuvaukset käynnistymässä

Julkaistu 16.02.2022

Pertsan ja Kilun seikkailut jatkuvat!
Kesällä 2021 ensi-iltansa saanut Taavi Vartian ohjaama Pertsa ja Kilu saa jatkoa elokuvalla Pertsa ja Kilu 2. Elokuvan lopullista nimeä kotimaisessa levityksessä pohditaan vielä, kansainvälisillä markkinoilla elokuva leviää nimellä Finders2: Pharao’s Ring.

Ensimmäisestä elokuvasta tuttujen Olavi Kiisken ja Oskari Mustikkaniemen soihtu siirtyy uusille tuttavuuksille. Pertsan saappaat täyttää tällä kertaa 11-vuotias Pauli Kesälä ja Kilun saappaat pukee jalkaansa 9-vuotias Leon Ruokola. Poikien ystävän, Pirkon, roolissa jatkaa ensimmäisestä osasta tuttu kotkalainen Sara Vänskä.

Leon Ruokola
Kilun saappaat pukee jalkaansa 9-vuotias Leon Ruokola.
Pauli Kesälä
Pertsan saappaat täyttää tällä kertaa 11-vuotias Pauli Kesälä

Elokuvassa nähdään myös Vartian kanssa lukuisia yhteistöitä tehnyt Alina Tomnikov, joka näyttelee hyytävää pahista, vankikarkuri Annabella Pehkoa.
Muissa rooleissa on edellisestäkin elokuvasta tuttuja valovoimaisia näyttelijöitä, kuten Anu Sinisalo, Turkka Mastomäki, Elsa Saisio, Ville Myllyrinne, Hannes Suominen ja Joonas Vartia.
Muutama roolitus on vielä työn alla, muun muassa 10-vuotiaat kaksostytöt Vappu ja Kerttu ovat etsinnässä.

Pertsa ja Kilu 2 -elokuvan talvikuvauksia käynnistellään parhaillaan Kotkan seudulla ja elokuvan on määrä saada ensi-iltansa vuodenvaihteen tienoilla. Elokuvan mittavaan kansainväliseen levitykseen uskotaan vahvasti, sillä edellinenkin elokuva levisi laajalti. Sen esitysoikeudet myytiin muun muassa Ranskaan ja ranskankielisille alueille ympäri maailman, Saksaan, Japaniin, Turkkiin Hollantiin, Belgiaan, Luxemburgiin ja Viroon ja useita uusia sopimuksia on neuvotteluissa.

Elokuva yhdistelee tapahtumia ja hahmoja kirjailija Väinö Riikkilän alkuperäisteoksista. Elokuvan ohjaa Taavi Vartia ja käsikirjoituksesta vastaa Vartian työparina Nina Linnovaara. Levitysyhtiönä toimii Nelonen Media ja tuotantoyhtiönä Taavi Vartia Tuotannot Oy.