Hovinsaaren joukkoliikenteessä poikkeusjärjestelyjä maalis-huhtikuussa

Julkaistu 25.02.2022

Lainekadun sulkemisen myötä tiistaista 1. maaliskuuta lähtien Hovinsaarella on voimassa poikkeusjärjestelyt joukkoliikenteen osalta. Muutokset koskevat myös Kotkan rautatieaseman kohdalla olevia pysäkkejä.

Väliaikainen paikallisliikenteen reitti 1.3.–15.4. kulkee Kotkansaarelta suoraan Hyväntuulentietä, siten että Kirkkokadun pysäkkien jälkeen seuraava pysäkki on keskussairaalan kohdalla. Keskustaan saavuttaessa keskussairaalan jälkeen ensimmäinen pysäkki puolestaan on Koulukadun pysäkki.

Uudet väliaikaiset linjat 50 ja 51 Hovinsaarelta kulkemista varten

Hovinsaarelta kulkemista varten lisätään kaksi uutta väliaikaista linjaa, jotka molemmat kulkevat puolen tunnin välein Hovinsaarelta Kotkansaarelle. Linjoille lisätään väliaikainen lähtöpysäkki Ruununmaankadulle, josta linjat kulkevat Kotkansaarelle Kotkantien pysäkkien kautta.

Linja 50 jatkaa Kotkansaarella normaalia paikallisliikenteen reittiä Kauppatorin ohi Norskankadulle. Linja kulkee keskustasta Hovinsaarelle normaalia paikallisliikenteen reittiä lähtien Norskankadulta ja saapuen Ruununmaankadulle.

Pikkubussilla ajettava linja 51 jatkaa Korkeavuorenkadun pysäkin jälkeen Hyväntuulentietä Keskussairaalalle. Paluumatkalla keskussairaalalta tullessa linjalla on Kotkankadulla pysäkki, jonka jälkeen se jatkaa Hovinsaarelle saapuen Ruununmaankadulle.

Näiltä linjoilta voi vaihtaa muihin bussilinjoihin, vaihdoissa odotusaika vaihtelee linjoittain.

Linjan 50 ja 51 aikataulut löytyvät aikataulusivuston ja reittioppaan lisäksi pysäkkien aikataulukylteistä viimeistään maanantaina 28.2. Linjojen 50 ja 51 erillinen painettu aikataulu on jaossa tiistaista 1.3. lähtien busseissa, kaupungintalon asiakaspalvelupiste Ruorissa sekä pääkirjastolla.

Teksti jatkuu kuvan jälkeen.

Hovinsaari-keskusta bussireitit kartalla

Hovinsaaren palvelulinjojen osalta reittimuutos

Hovinsaaren palvelulinjoista linjoille P001 sekä P015 tulee väliaikainen reittimuutos siten, että linja käy Kotkansaarella Lainekadun sijaan. Linjalle  P014 tulee sulun ajaksi myös pieniä aikataulumuutoksia, siten, että osa ajoista siirtyy 5 tai 10 minuuttia myöhemmäksi.

Muutoksista lisää Kotkan seudun bussiaikataulut -verkkosivulla, johon myös myös uusi Jonnejaminne.fi -verkko-osoite ohjaa.

Kotkan seudun bussiaikataulut verkkosivu Kotkanaikataulut.fi.

Lue uutinen Alikulun pidentäminen sulkee Lainekadun liikenteeltä maaliskuun alussa.