Kotkan seudun bussivuorojen peruminen jatkuu

Julkaistu 26.01.2022

Kotkan seudun paikallisliikenteessä on viime päivinä jouduttu perumaan useita vuoroja. Tilanne alkoi viime viikon torstaina neljällä perutulla vuorolla Länsi-Kotkan suunnan linjoilla kuljettajien poissaolojen vuoksi. Poissaolot liittyvät sairauspoissaoloihin sekä karanteeneihin.

”Viikonloppuna peruttuja vuoroja ei tullut, mutta tilanne vakavoitui nopeasti maanantaina, jolloin perumisia olikin jo yli 30 vuoroa”, kertoo Kotkan kaupungin joukkoliikennepäällikkö Esa Partanen.

Etenkin Kotkan paikallisliikenteessä iltapäivällä tai illalla matkustavien kannattaa tarkistaa nyt tilanne Kotkan seudun joukkoliikenteen nettisivuilta, joilta löytyy päivittäin päivitettävä lista perutuista vuoroista. Suora osoite listaan on www.kotkanaikataulut.fi/liikennepoikkeukset .
Sivuun on linkki seudun aikataulusivuston www.kotkanaikataulut.fi etusivulla, johon myös uusi osoite jonnejaminne.fi ohjautuu toistaiseksi.

Viime päivien vuorojen perumiset koskevat Pohjolan liikenteen liikennöimiä vuoroja. Liikennöitsijältä tulee kaupungille lista iltapäivän ja illan perustusta vuoroista aamupäivällä ja kaupunki päivittää sivujen listan puoleen päivään mennessä. Listaa pyritään pitämään mahdollisimman ajantasaisena myös läpi päivän, mikäli muita muutoksia tulee.

Osassa vuoroista poikkeava liikennöitsijä

”Toivomme vahvasti, että pahin tilanne vuorojen perumisen suhteen koettiin eilen tiistaina, jolloin peruttuja vuoroja oli reilut 50”, Partanen kertoo.

”Tilannetta helpottamaan olemme saaneet nyt keskiviikosta eteenpäin osalle perutuista vuoroista korvaavaa liikennettä tilausajopuolelta. Tänään iltapäivälle ja illalle tuli liikennöitsijältä 55 perutun vuoron lista, joista saamme hoidettua tilausajobusseilla 14 vuoroa, eli jäljelle jää noin 40 vuoroa peruttuna”.

Myös tilataksikuljetuksia tullaan tarvittaessa käyttämään pahimpien puutteiden korvaamiseksi. Tämä tehtiin ensimmäistä kertaa tiistaina 25.1., jolloin linjan muutamalla vuorolla kulki tilataksit Kotkan keskustan ja Länsi-Kotkan välillä.

Matkustajat pääsevät näihin korvaaviin kuljetuksiin kyytiin reitin varren pysäkeiltä ja toistaiseksi korvaavissa kuljetuksissa pääsee matkustamaan ilmaiseksi.

”Tilanteesta yli pääsemiseksi mietimme ratkaisuja hyvässä yhteistyössä liikennöitsijöiden kanssa”, kertoo Partanen.
”Toistaiseksi perutuissa vuoroissa kyseessä on ollut vain Pohjolan liikenteen liikennöimiä vuoroja, mutta olemme käyneet myös muiden liikennöitsijöiden kanssa keskusteluja poissaoloihin varautumisesta”.

Liikennöitsijöitä on ohjeistettu esimerkiksi sitä, että aamujen vuorojen perumista pitää välttää mahdollisimman hyvin. Tämä on tehty sekä tiedottamisen että korvaavien järjestelyjen vuoksi.

”Lisäksi olemme tehneet listoja priorisoivista linjoista sekä toisaalta niistä linjoista, joissa vuorojen perumisen vaikutukset tuottavat muiden linjojen vuoksi mahdollisimman vähän haittaa matkustajille”, kertoo Partanen.

Turvallisen matkustuksen ohjeet hyvä muistaa

Käsillä olevassa tilanteessa halutaan muistuttaa matkustajia myös turvallisen matkustamisen ohjeista.

”Tärkein muistettava on se, ettei tule sairaana bussiin kyytiin”, Partanen summaa.
”Bussissa matkustettaessa puolestaan maskin käyttö on nyt ensiarvoisen tärkeää”.