Koronarokotusten 3. annosten antaminen laajenee kaikkiin 18 vuotta täyttäneisiin

Julkaistu 13.01.2022

Koronarokotusten 3. annosten antaminen laajenee Kymenlaaksossa kaikkiin 18 vuotta täyttäneisiin. Aiemmin ajanvaraus kolmosrokotuksiin on ollut ikäryhmän perusteella auki 50 vuotta täyttäneille.

Ajanvaraus 18-49 -vuotiaiden kolmansille rokotuksille avautuu 13.1. kello 12. Henkilöllä pitää rokotushetkellä olla kulunut vähintään neljä kuukautta toisesta rokotusannoksesta. Tähän ryhmään kuuluu noin 40 000 kymenlaaksolaista.

Ajanvarauksessa pyydetään suosimaan sähköistä ajanvarausta aina, kun se on mahdollista. Kolmosrokotuksia annetaan myös walk in -rokotuksissa.

Tietoa ajanvarauksesta: https://korona.kymsote.fi/ajanvaraus-rokotukseen/

Tietoa walk in -rokotuksista: https://korona.kymsote.fi/walk-in-koronarokotukset-kymenlaaksossa/

Henkilöitä, joilla on mahdollisuus ottaa koronarokotus oman työterveydenhuollon kautta, pyydetään huomioimaan tämä mahdollisuus koronarokotusten sujuvoittamiseksi.

Eri rokotusryhmillä on erilaisia rokotusvälejä 2. ja 3. rokotusannosten välillä. Rokotettavan ei tarvitse olla huolissaan omasta rokotuksestaan. Henkilön oikeus rokotukseen, riittävä rokotusväli ja sopiva rokotevalmiste varmistetaan aina vielä rokotuspaikalla.

Kymenlaaksossa koronarokotusten 3. annoksia annetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistuksen mukaisesti.

Koronarokotuksia annetaan edelleen myös muille rokotusryhmille. Edelleen voi hakeutua myös ykkös- ja kakkosrokotuksiin, mikä on alueen vaikeassa epidemiatilanteessa tärkeää.