Kotkan seudun joukkoliikenne muuttuu Jonneksi ja Minneksi

Julkaistu 30.12.2021

Kotkan seudun joukkoliikenteen uusi Jonne&Minne -brändi otetaan käyttöön vuoden 2022 alusta.

Brändi tulee näkymään liikenteessä, verkkopalveluissa ja muissa materiaaleissa vaiheittain. Alkuvaiheessa Jonne&Minne näkyy etenkin aikatauluviestinnässä, eli tammikuun alusta voimassa olevissa aikatauluissa.

”Ensimmäiset Jonne- tai Minne-bussit liikkuvat katukuvassa heti vuodenvaihteessa. Alkuvaiheessa bussien teippaukset ovat kevyempiä kylkiteippauksia”, kertoo Kotkan kaupungin joukkoliikennepäällikkö Esa Partanen.

Kevytteippaukset ovat väliaikaisia, sillä vuonna 2023 liikenteeseen saapuvat uudet sähköbussit. Osaan alueen joukkoliikenteen busseista tulee pienempi Jonne- tai Minne-kyltti. Kyseiset bussit ovat välillä muussa käytössä, kuten tilausajoissa.

”Eniten Jonne&Minne -ilme tulee näkymään Kotkan paikallisliikenteessä, mutta myös Haminassa ja Pyhtäällä tulee liikkumaan joitakin Jonneja ja Minnejä”, kertoo Partanen.

Kotkan seudun liikenteen sosiaalisen median kanavat löytyvät Jonne ja Minne -nimellä Facebookista ja Instagramista. Kotkan seudun bussiaikataulujen verkkosivusto Kotkanaikataulut.fi uudistuu ilmeeltään, ja myöhemmin vuoden 2022 aikana avataan uusi sivusto Jonnejaminne.fi. Tällä hetkellä molemmista osoitteista on ohjaus nykyiselle käytössä olevalle verkkosivulle.

”Sosiaalisen median tilit kannattaa ottaa jo seurantaan, sillä kerromme siellä esimerkiksi tärkeistä aikataulumuutoksista ja muistakin uusista liikennettä koskevista asioista”, vinkkaa Partanen.

Joukkoliikenteestä koko liikkumisen brändiksi

Brändiuudistus ei ainoastaan näy, vaan brändiä on mietitty kokonaisvaltaisesti ja sitä on tehty ajatellen laajemmin kestävien liikennemuotojen edistämistä.

”Brändiuudistuksessa myös seudun joukkoliikenteen selite yksinkertaistetaan muotoon Kotkan seudun liikenne. Tämä enteilee sitä, että brändiä tullaan käyttämään jatkossa myös perinteisen joukkoliikenteen ulkopuolella, esimerkiksi kaupunkipyöräpalvelussa”, Partanen selventää.

Kotkan seudun joukkoliikenteelle Kotkan, Haminan ja Pyhtään sisäiseen liikenteeseen suunniteltiin Jonne&Minne -brändi vuonna 2020 ympäristöministeriön tukemassa hankkeessa. Nimi ja ulkoasu valikoituivat ennakkovaihtoehdoista tehdyn yleisöäänestyksen myötä.

Tiedote Jonne&Minne äänestystuloksista: Kotka.fi/2020/06/jonne-minne-hurmasi-murteellaan-kotkan-seudun-liikenteen-aanestyksessa/