Kotkan seudun Waltti-järjestelmä siirretään ID-pohjaisuuteen

Julkaistu 13.10.2021

Kotkan seudun joukkoliikenteessä (Kotkan, Haminan ja Pyhtään alue) siirrytään muiden Waltti-alueiden tapaan ID-pohjaisuuteen syyskauden 2021 kuluessa.

ID-pohjainen tarkoittaa tunnistepohjaista lippu- ja maksujärjestelmää. Jatkossa Waltti-kortti toimii vain tunnisteena ja itse kortilla ei ole tietoa kausituotteesta ja sen voimassaolosta, vaan tieto on taustajärjestelmässä asiakkaan tilillä. Asiakkaiden ei tarvitse tehdä muutoksessa mitään.

Kausituotteet siirretään erissä uuteen taustajärjestelmään. Ensin syyskauden aikana siirretään kausituotteet ja myöhemmin taustaan viedään arvotuotteet (arvio talven 2021-2022 aikana).

Uudessa taustajärjestelmässä asiakkaille luodaan siirtovaiheessa automaattisesti tili, josta tuotteet löytyvät. Korttinumero on edelleen se numerosarja, jolla asiakas pystyy hoitamaan asioitaan. Kun kortti on siirretty ID-pohjaiseen tiliin, poistuu verkkokaupassa kausituotteiden ostossa ollut noin kahden tunnin viive.

Uudet kortit, jotka ovat ostettu syyskuusta lähtien, ovat automaattisesti ID-pohjaisia.

Muutos tuo Waltti-kortinlukija -sovellukseen puutteita  – nettikaupan käyttö suositeltavaa

Valitettavasti muutos vaikuttaa Waltti-kortinlukija -sovelluksen toimintaan:

ID-pohjaisen tilin kortista ei Waltti -kortinlukija-sovelluksella näe uuden järjestelmän tuotteita, ensi vaiheessa siis kausituotteita, myöhemmin myös arvotuotteita. Waltti-kortinlukija-sovelluksessa näkyy Id-pohjaisten tilien korteissa odottava kausituote 999 vrk, jolla ei ole käytännön merkitystä, mutta josta näkee, että kyseinen kortti on liitetty tunnistepohjaiseen ID-tiliin.

Waltti-kortinlukija -sovellusta ei tulla päivittämään tukemaan Id-pohjaisia tuotteita, vaan jatkossa suositellaan kauden ja arvon voimassaoloa tarkistamaan Waltti -nettikaupasta kauppa.waltti.fi.  Nettikaupassa voi korttinumeron avulla tarkastaa matkatilin tilanteen myös ilman kirjautumista.

Lisätietoja Waltti-tuotteista sekä joukkoliikenteestä Kotkan seudun joukkoliikenteen sivuilta:

kotka.fi/joukkoliikenne