Kotkan nuorisovaltuustoon etsitään uusia jäseniä – ehdokasasettelu vuosille 2022-2023 käynnissä

Julkaistu 20.10.2021

Kotkan nuorisovaltuuston ehdokasasettelu vuosille 2022-2023 on käynnistynyt. Nuorisovaltuustoon valitaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan ja siihen voidaan valita vähintään 16 ja enintään 21 kotkalaista nuorta, joiden ikä valintahetkellä on 14-29 vuotta ja kotikunta Kotka. Ehdokkaaksi asettuminen on mahdollista 1.11. klo 23.59 asti.

Kotkan nuorisovaltuuston toimintasääntö on päivitetty tänä syksynä kaupunginhallituksessa, ja sen myötä nuorisovaltuuston yläikäraja nousi 29 vuoteen. Aloitteen nuorisovaltuuston ikärajan nostosta tekivät nuorisovaltuuston varapuheenjohtaja Tia Räihä ja puheenjohtaja Elli Putkonen.

”Minua kiinnosti mahdollisuus vaikuttaa kunnan asioihin muiden oman ikäisteni kanssa. Matalan kynnyksen hakuprosessi ja viihdyttävä toiminnan esittely helpotti hakemista”, kertoo nuorisovaltuuston puheenjohtaja Elli Putkonen, kun häneltä kysytään, miksi hän lähti mukaan nuorisovaltuustoon pari vuotta sitten.

”Erilaiset mahdollisuudet! Kun lähdin mukaan en osannut edes kuvitella mitä kaikkea minulla on mahdollisuus tehdä. Nuvassa jokainen saa tehdä just sen verran kun itse haluaa ja pystyy,” miettii Elli Putkonen, kun häneltä on kysytty, mikä on parasta ja mielenkiintoisinta nuorisovaltuustossa.

Nuorisovaltuustoon voi asettua ehdolle täyttämällä lyhyen lomakkeen tämän linkin bit.ly/kotkannuvaan takaa.
Pakollisina tietoina ovat vain yhteystiedot, ja lisäkysymyksissä kysytään mitä nuorisovaltuustoon pyrkijä tekee ja miksi hän hakee nuorisovaltuustoon. Nuorisovaltuusto kannustaa vaikuttamisesta ja omaan elinympäristöön tai kotikaupunkiin vaikuttamisesta kiinnostuneita nuoria hakemaan mukaan.