Kotka International Film Festival 2021 voittajaelokuvat julkistettu

Julkaistu 11.10.2021

Pari viikkoa sitten päättyneen, verkkotapahtumana toteutetun Kotka International Film Festivalin jury on valinnut eri sarjojen parhaan elokuvan palkintojen saajat. Ensimmäistä kertaa järjestetyn elokuvatapahtuman teemoja olivat mm. ihmisoikeudet, ilmastonmuutos ja rasismi.

”Ohjelmiston taso oli korkea, mutta saavutimme juryssä hyvän yhteisymmärryksen palkittavista”, tapahtuman taiteellinen johtaja Ghatfan Ghanoom kertoo.
”Jouduimme koronarajoitusten takia viemään tapahtuman erittäin tiukalla aikataululla verkkoon, mutta käänsimme tämän voitoksemme, kun saavutimme yli 4 000 katsojaa eri puolilta maailmaa. Tapahtumasta tuli aidosti kansainvälinen”, hän iloitsee.

Eri kilpailusarjojen palkitut elokuvat ovat:

Pitkä fiktioelokuva: Sunflower, ohjaus Elmira Gilman, Kazakstan

Lyhyt fiktioelokuva: The Little Beach, ohjaus Sonia, Argentiina

Pitkä dokumenttielokuva: Aliens of the Park, ohjaus Max Leimstättner ja Olivier Allain, Itävalta

Lyhyt dokumenttielokuva; Road Angel, Aleksey Siman, Viro

Tapahtuman tuomariston muodostivat Ghatfan Ghanoomin lisäksi Ranskasta Suomessa vierailleet Reem Ali ja Fares Alzhaby sekä elokuvaohjaaja Jouko Aaltonen ja elokuvantekijä Erol Mintaş Academy of Moving Image-hankkeesta.

Kotka International Film Festival toteutettiin yhteistyöllä, jossa olivat mukana kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalvelut, kaupunkikehitys ja viestintä, Kinopalatsi, Merikeskus Vellamon, maahanmuuttopalvelut sekä Monikulttuurikeskus Mylly ja Kotka-Kymin seurakunta.

”Valmistelimme tapahtumaa erittäin hyvässä yhteistyössä kumppaniemme kanssa, mutta koronatilanne ei lopulta mahdollistanut kaikkien työpanoksen esiin tulemista. Esimerkiksi vapaaehtoistyöntekijämme olivat huippuryhmää, jonka kanssa toivon, että pääsemme jatkamaan meininkiä myös tulevaisuudessa,” Ghatfan Ghanoom kertoo.

Vuoden 2022 Kotka International Film Festivalin suunnittelu on jo alkamassa. Tapahtuma järjestetään kesäkuun aikana.

”Koronan aiheuttamista haasteista huolimatta saimme hyvää kokemusta ja palautetta tapahtumasta”, kulttuurijohtaja Tomi Purovaara toteaa.
”Näiltä pohjilta on hyvä alkaa valmistella ensi vuoden kokonaisuutta”, hän linjaa.