Pietarin Kotka-päivä järjestetään hybriditapahtumana

Julkaistu 24.09.2021

Pietarissa syksyisin järjestettävä, jo perinteeksi muodostunut Kotka-päivä toteutetaan tänä vuonna hybriditapahtumana 30. syyskuuta.

Koronapandemian takia kotkalaiset ja muut suomalaiset osallistujat ottavat tapahtumaan osaa verkon välityksellä. Sen sijaan Kotkan venäläiset avainkumppanit kokoontuvat Pietarin kaupungin klusterikeskukseen Technopark Sankt-Petersburgiin seuraamaan puheenvuoroja ja verkottumaan keskenään. Mukana tilaisuudessa ovat mm. Suomen pääkonsulaatti Pietarissa ja Pietarin kaupungin ulkoasiainkomitea.

Lisäksi Kotka-päivän aikana Pietarissa avataan Life Science Park -tuotekehityskeskuksen tilat, jonka investoinnit on saatu toteutettua Kotkan ja Pietarin yhteisen CBC LIP -hankkeen kautta.

Painopisteinä matkailu, bisnes ja kulttuuri

Tämänvuotisen Kotka-päivän teemoja ja painopisteitä ovat matkailu, bisnes ja kulttuuri.

”Puhumme yhteistyökumppaneidemme kanssa erityisesti Kantasatamaan rakennettavaan Satama Areenaan liittyvistä yhteistyömahdollisuuksista”, kertoo Kotkan kaupungin hankeasiantuntija Sergey Troshkov.

Kulttuuriantia Technopark Sankt-Petersburgissa järjestettävään tilaisuuteen tuo Kymi Sinfonietta, joka on tallentanut kaksi musiikkitervehdystä esitettäväksi tilaisuuden osallistujille.

”Korona-ajasta huolimatta Kotkan ja Pietarin välinen yhteistyö jatkuu vilkkaana ja kahden tunnin pituiseen tilaisuuteen mahtuu peräti 16 puheenvuoroa yhteisistä hankkeistamme. Venäläisten kumppaneiden kiinnostusta Kotkan kanssa tehtävään yhteistyöhön osoittaa sekin, että Pietarin Kotka-päivään on ilmoittautunut yli 100 venäläistä”, kertoo Kotkan kehitysjohtaja Terhi Lindholm.

Sergey Troshkovin mukaan CBC-ohjelman seuraava ohjelmakausi 2021-2027 on parasta aikaa valmisteilla ja se luo erinomaiset puitteet yhteistyön jatkamiseksi Pietarin kanssa.

”Kotka on alustavasti mukana kahdessa infra-hankkeessa, joiden kuvaus ja suunnitelma on lähetetty rahoittajalle arviointia varten. Ensimmäinen liittyy Satama Areenan digitalisointiin ja toinen Pietariin rakennettavaan Teollisten symbioosien tuotekehityskeskukseen”, Troshkov sanoo.