Kotka pyytää ehdotuksia taidepalkinnon saajaksi

Julkaistu 27.09.2021

Kotkan hyvinvointilautakunta jakaa vuosittain 1 000 euron suuruisen taidepalkinnon kuntalaisilta saatujen ehdotusten perusteella. Palkinto myönnetään tunnustukseksi merkittävästä taiteellisesta saavutuksesta tai toiminnasta.
Palkinto voidaan myöntää Kotkassa syntyneelle tai Kotkassa asuvalle henkilölle, Kotkassa toimivalle järjestölle, yhteisölle, työryhmälle tai yhtyeelle, joka on erityisen ansiokkaasti toiminut jollakin kulttuurin alalla. Sama taho voi saada palkinnon vain yhden kerran – viime vuonna palkinto myönnettiin Pro Sunila ry:lle.

”Kotkassa on paljon hyviä taiteen tekijöitä ja tekemisen muotoja”, kulttuurijohtaja Tomi Purovaara toteaa.
”Ja nyt on jokaisella kuntalaisella mahdollisuus nostaa esille juuri omaa suosikkiaan. Ehdota siis tykkäämääsi, arvostamaasi tai muuten sinusta palkinnon ansaitsevaa tahoa kaupungin 2021 taidepalkinnon saajaksi”, Purovaara kehottaa.

Ehdotukset jätetään täyttämällä oheinen e-lomake 7.10. mennessä. Kotkan hyvinvointilautakunta päättää 19.10. kokouksessaan esityksensä palkinnon saajaksi. Kaupunginhallitus päättää palkinnon saajan lautakunnan esityksen perusteella. Palkinto jaetaan kulttuuri- ja tapahtumapalvelujen sopivaksi katsomassa tilaisuudessa joulukuun aikana.

Kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa antaneiden kesken arvotaan kaksi 50 euron lahjakorttia Merikeskus Vellamon museokauppa Plootuun.

Ehdotukset 2021 Kotkan kulttuuripalkinnon saajaksi -lomake on suljettu aikarajan täytyttyä.