Timo J. Grönlundin Henkilökuvia-valokuvanäyttely Vellamossa

Julkaistu 02.08.2021

Timo J. Grönlundin valokuvanäyttely Henkilökuvia on katsaus menneeseen, kuvaajan merkityksellisiksi kokemiin otoksiin. Valitut kuvat ovat hyvin erityyppisiä, jotta kokonaisuudesta saatiin mahdollisimman monipuolinen. Näin näyttely tuo esiin tekijänsä henkilökohtaista käsialaa.

Valokuvia on valittu laajalla kirjolla vuosien varrelta, sillä historia on muokannut meistä sen, mitä me olemme. Kuvissa on rosoisuutta, joka näyttää koko matkaan ongelmineen. Kuvaaja valitsee edessään olevasta aiheesta oleellisen ja koettaa saada katsojan keskittymään siihen.

Lasten ja aikuisten syntymäpäivät ovat tärkeässä osassa kuvakertomusta. Myös musiikki on lähellä Grönlundin sydäntä, joten hän on kuvannut muusikoita niin studiossa, konserteissa, tilaustöissä kuin koulutustilanteissakin. Mukana on myös ripaus rakkautta mereen ja purjealuksiin.

Näyttelyssä on esillä kahdeksantoista valokuvaa. Mukana on esimerkkejä mm. katukuvauksesta, hää- ja ylioppilaskuvista ja studiokokeiluista. Osa kuvista on ollut esillä Kameraseuran kilpailuissa ja näyttelyissä.

Valokuviin voi tutustua 3.–27.8. monikulttuuritila Ruuman aukioloaikoina, Tornatorintie 99, Kotka. Vapaa pääsy.