Kotka International Film Festival 2021 siirretään verkkoon

Julkaistu 27.08.2021

Alun perin kesäkuussa pidettäväksi suunniteltu, ja koronan takia jo kertaalleen syyskuulle siirretty Kotka International Film Festival 2021, järjestetään verkkotapahtumana 9.-12.9.

”Kotkan koronatilanteen siirryttyä leviämisvaiheeseen, on kaikille saavutettavan ja teemoiltaan yhdenvertaisuutta ja ihmisoikeuksia korostavan tapahtuman järjestäminen mahdotonta”, pahoittelee tapahtuman taiteellinen johtaja Ghatfan Ghanoom.

”Haluamme silti toteuttaa tapahtuman, vaikkakin sitten verkon välityksellä. Verkossa korostamme festivaalin kansainvälisyyttä: levitämme tietoa tapahtumasta myös ohjelmistoon valittujen 33 eri maan ohjaajien omien verkostojen välityksellä”, hän tähdentää.

Kolmepäiväisen tapahtuman ohjelma koostuu ajankohtaisista indie-, dokumentti- ja fiktioelokuvista. Elokuvat ovat muodoltaan ja genreiltään erilaisia, käsitellen aiheitaan niin yksilöiden kuin yhteiskuntienkin näkökulmista. Festivaalin kansainvälinen tuomaristo valitsee kunkin kategorian voittajan.

Suomesta tuomareina toimivat dokumentaristi Jouko Aaltonen ja Academy of Moving Image -hankkeen perustaja ja taiteellinen johtaja, elokuvantekijä Erol Mintaş.

”Olisi ollut hienoa katsoa elokuvia ja nauttia yhteisöllisestä festari-ilmapiiristä, ja esitellä kaunista kaupunkiamme tänne tulemassa olleille kansainvälisille ohjaajavieraillemme”, kulttuurijohtaja Tomi Purovaara sanoo.

”Olemme kuitenkin sitoutuneita kehittämään tapahtumaa pitkäjänteisesti, ja tiimissä on jo virinnyt todella kiinnostavia ajatuksia ensi vuodelle. Emissa ry:n sitoutumisesta kertoo myös se, että Ghatfan Ghanoom ja hänen vaimonsa Wafa Ameli, festivaalin tuotantopäällikkö, ovat ostaneet talon Kotkasta. On todella ilahduttavaa jatkaa työskentelyä heidän kanssaan”, Purovaara iloitsee.

Kotka International Film Festival toteutetaan Emissa ry:n kanssa yhteistyöllä, jossa ovat mukana kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalvelut, kaupunkikehitys ja viestintä, maahanmuuttopalvelut sekä Monikulttuurikeskus Mylly ja Kotka-Kymin seurakunta.

www.kotkaiff.com