Kesäkuulta peruuntunut Kotka International Film Festival järjestetään syyskuussa – uudet päivät 9.-12.9.

Julkaistu 02.08.2021

Alun perin kesäkuun alussa ensimmäistä kertaa järjestettäväksi ajateltu uusi elokuvafestivaali Kotka International Film Festival (KIFF) toteutetaan syyskuussa Kotkassa. Tapahtuma toteutetaan elokuvateatteri Kinopalatsissa ja Merikeskus Vellamon auditoriossa 9.-12.9.2021.

Nelipäiväisen tapahtuman ohjelma koostuu ajankohtaisista indie-, dokumentti- ja fiktioelokuvista. Ohjelmisto kootaan festivaalille lähetetyistä elokuvaehdotuksista. Tapahtumassa myös palkitaan kunkin kategorian parhaat elokuvat. Kaikki tapahtuman näytökset ovat yleisölle maksuttomia.

”Uusi tapahtuma on herättänyt todella myönteistä kansainvälistä huomiota”, tapahtuman taiteellinen johtaja, syyrialaissyntyinen elokuvaohjaaja Ghatfan Ghanoom iloitsee.

”Saimme kilpailuehdotuksia yhteensä 33 eri maasta. Elokuvia tuli muun muassa Kanadasta, Bulgariasta, Brasiliasta, Itävallasta, Australiasta, Argentiinasta ja monesta muustakin maasta”, Ghanoom kertoo.

”Päämääränämme on kehittää tapahtumaa pitkäjänteisesti. Tätä varten olemme itsekin muuttamassa syksyn aikana Kotkaan asumaan. Kaupungin kulttuurimyönteinen ilmapiiri inspiroi meitä kovin”, hän kuvailee.

Festivaalijärjestelyt ovat hyvässä vaiheessa. Ohjelmisto ja palkittavat elokuvat varmistuvat parin viikon sisällä. Suomesta tuomaristossa ovat Ghanoomin lisäksi pitkänlinjan dokumenttielokuvaohjaaja ja alan vaikuttaja Jouko Aaltonen sekä palkittu elokuvantekijä, Academy of Moving Image -elokuvaprojektin perustaja ja taiteellinen johtaja Erol Mintaş.

”Uusi festivaali on synnyttänyt hyvää synergiaa Kotkassa ja Kymenlaaksossa”, kertoo Kotkan kulttuurijohtaja Tomi Purovaara.
”Esimerkiksi kilpailun voittajille ojennettavien palkintojen suunnittelu toteutettiin yhteistyössä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin muotoilulinjan kanssa. Opiskelijoiden tekemistä ehdotuksista valikoitui festivaalin palkinnoksi Xamkin opiskelijan Ilmo Ahlbergin työ”, Purovaara kuvailee.

Tapahtuman pääorganisaattorina toimii syksyllä kotkalaistuva Emissa ry, joka on toteuttanut Scandinavian International Film Festival -tapahtumaa Helsingissä vuodesta 2016.
Kotkan kaupungilta tapahtuman järjestelyissä ovat mukana kulttuuri- ja tapahtumapalvelut, kaupunkikehitys ja viestintä, maahanmuuttopalvelut sekä Monikulttuurikeskus Mylly ja Kotka-Kymin seurakunta.