Kolmella rannalla uintia ei suositella

Julkaistu 28.07.2021

Kotkan ja Pyhtään yleisten uimarantojen uimaveden mikrobiologinen laatu oli hyvä muilla rannoilla, paitsi Mansikkalahden lastenrannalla, Äijänniemen ja Varissaaren uimarannoilla.

Mansikkalahden lastenrannalla ja Varissaaressa suolistoperäisen Escherichia coli -bakteerin määrä ylitti laatuvaatimuksen rajan.

Äijänniemessä ja Varissaaressa suolistoperäisten enterokokkien määrä ylitti laatuvaatimuksen rajan.

Mansikkalahden lastenrannalla, Äijänniemessä ja Varissaaressa uimavesien mikrobiologinen laatu oli huono eikä uimista suositella.
Rannoilta on otettu uusintavesinäytteet viikolla 30. Sinilevää ei havaittu näytteenoton yhteydessä.

Sosiaali- ja terveysministeriön asetusten mukaan rannikon uimavesi (Mansikkalahden lasten ranta sekä ulkoranta, Santalahti, Äijänniemi ja Varissaari) täyttää laatuvaatimukset mikrobiologisten muuttujien osalta, mikäli Escherichia coli -bakteereita on alle 500 pmy/100 ml ja suolistoperäisiä enterokokkeja alle 200 pmy/100 ml.

Vastaavasti sisämaan (Tampsan monttu ja Huutjärvi) uimavesi täyttää laatuvaatimukset mikrobiologisten muuttujien osalta, mikäli E. coli -bakteereita on alle 1 000 pmy/100 ml ja suolistoperäisiä enterokokkeja alle 400 pmy/100 ml.
Uimavedessä ei saa olla havaittavissa syanobakteereja (sinilevä). Aistinvaraisen havainnoinnin laatusuosituksen mukaisesti vedessä ei myöskään saa olla aistittavissa jätteitä kuten öljymäisiä ja tervamaisia aineita sekä kelluvia materiaaleja esim. muovi, kumi, lasi- ja muovipullot.