Rajoituksia puretaan vähitellen

Julkaistu 09.06.2021

Kymenlaaksossa voimassa olevat rajoitukset ja suositukset, joilla pyritään estämään koronaepidemian leviäminen, ovat Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmän tekemien linjauksien perusteella osittain voimassa edelleen, mutta kuitenkin vähitellen Kotkassakin purkautumassa (päivitetty 9.6.).

Varhaiskasvatus toimii kesän ajan normaalisti. Joitakin päiväkoteja on suljettu remontin vuoksi, nämä päiväkodit ovat Helilän, Lankilan ja Hovinsaaren päiväkodit ja Meripirtin ns. päivätalo. Myös Pihkoon päiväkoti on suljettuna. Näistä päiväkodeista toiminta on siirretty muihin avoinna oleviin päiväkoteihin. Asiasta on tiedotettu huoltajia.

Varhaiskasvatuksen asiakaspalvelussa, osoitteessa Laivurinkatu 4, henkilökohtainen asiointiaika ennakkovarauksella.

Avoimen varhaiskasvatuksen  toiminta käynnistyy syksyllä 2021:

  • Länsi-Kotka 19.8. alkaen Velhon päiväkodissa.
  • Karhula 1.9. Raitin päiväkodissa
  • Kotkansaari 16.9. Katariinan päiväkodissa.

Avoimen varhaiskasvatuksen kerhot avautuvat 1.9. alkaen. Kerhotoiminta on suunnattu 3 -4 – vuotiaille lapsille. Haku kerhoihin on käynnissä.

Tervetuloa nykyiset ja uudet kerholaiset!

Kesällä avoin varhaiskasvatus on mukana koko perheen leikkikenttätreffeillä heinäkuussa torstaisin klo 9.30- 11.30:

  • 15.7. Heponiementien leikkipaikka/ Länsi-Kotka
  • 29.7. Helilänpuiston leikkipaikka/ Karhula

Peruskouluissa ja lukioissa lukuvuoden koulutyö on jälleen tauonnut kesäkaudeksi. Oppilaat, opiskelijat ja opettajat ovat siirtyneet ansaittuun lomanviettoon hallinnon vielä päätellessä kulunutta ja valmistellessa tulevaa uutta lukuvuotta. Lukuvuoden 2021-22 koulutyö ja opiskelu käynnistyvät Kotkan kaupungin peruskouluissa ja lukioissa jälleen 11.8.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk jatkaa opetuksen hybridimallilla 15.8. asti. Hybridimalli todennäköisesti jatkuu vielä syyslukukaudella 2021. Kampukset voivat väliaikaisesti olla etäopetuksessa teoriaopetuksen osalta sairaanhoitopiirien suosituksesta.

Kirjastoissa lukusalit sekä oleskelutilat on avattu ja 15 minuutin asiointirajoitus on poistunut. Omatoimikirjastot Karhulassa ja Karhuvuoressa avautuvat 10.6. Kirjastoauto Ilona on liikenteessä, mutta ajaa kesätaukoon asti ainoastaan iltakierrokset.

Lainaukseen ja palautukseen suositellaan automaateilla asiointia. Kirjastoissa ei järjestetä ryhmävierailuja eikä anneta kasvokkain tapahtuvaa digiopastusta tai muuta lähipalvelua.

Kirjastojen ryhmätyöskentelytilat (3.krs), tutkijanhuone, Katariinan kammari ja mediatila ovat varattavissa, mutta vain yhdelle henkilölle kerrallaan. Kaikki kirjaston tapahtumat ja tilaisuudet on peruttu toistaiseksi. Kirjastoissa on käytössä vain kortti- ja verkkomaksu.

Merikeskus Vellamon museot, Jäänmurtaja Tarmo ja museokauppa ovat avoinna 7.6.-15.8. ma-su 10-18. Keskiviikkoiltojen ilmaistunneista on luovuttu toistaiseksi. Ravintola Laakonki on 27.6. saakka avoinna ma-su klo 11-16 ja 28.6.-15.8. ma-su klo10-18.

Opastuksissa ryhmän enimmäiskoko on 10 henkilöä. Yleisöopastuksia ei järjestetä, mutta ryhmät voivat varata opastuksia sekä Vellamoon että jäänmurtaja Tarmolle. Kokousvarauksissa tulee varmistaa, että turvavälien säilyttäminen on mahdollista. Opastus- ja kokousvaraukset info@merikeskusvellamo.fi tai 040 350 0497.

Hygieniasuosituksia ja turvavälejä noudattaen museovieraat ovat lämpimästi tervetulleita!

Lisätiedot https://www.merikeskusvellamo.fi/merikeskus-vellamo-korona/ 

Kulttuuri- ja tapahtumapalveluissa Konserttitalo ja Nelosteatteri avautuvat ja ovat varattavissa tilaisuuksiin ja harjoituksiin.

Maahanmuuttajien ohjaus-ja neuvontapiste Moona (os. Karhulantie 46) on auki arkipäivinä. Asiakkaita palvellaan turvaetäisyyksin ja maskeja on tarjolla ohjaus- ja neuvontapisteessä. Sekä asiakkaat että palveluneuvojat käyttävät maskeja paikan päällä tapahtuvassa asiakaspalvelutilanteessa.

Moonan kesäajan aukioloajat:

31.5.-27.6. Moona on auki vain ti ja to 13-15.

28.6. alkaen Moona on taas auki normaalisti.

Joukkoliikenne ja koulukuljetukset toimivat normaalisti, ja niitä koskeva turvallisuus- ja maskiohjeistus on ennallaan.

Asiakaspalvelupiste Ruori kaupungintalon pohjakerroksessa palvelee asiakkaita tällä hetkellä normaalisti. Ruorissa asioivien on käytettävä kasvomaskia.
Kaupungintalon muuta asiointia on rajoitettu ja asiakkaita pyydetään ottamaan yhteyttä ensisijaisesti puhelimitse ja sähköpostilla.

Tavallinen torikauppa jatkuu normaalisti sekä Kauppatorilla että Karhulan torilla. Myyjiä on pyydetty hankkimaan myyntipisteisiin käsidesiä ja asiakkaita pyydetään välttämään kokoontumisia.

 

Huom! Tätä uutista täydennetään tilanteen muuttuessa.