Pihkoon koulun taidehankintoihin 30 000 euron erityisavustus

Julkaistu 21.06.2021

Taiteen edistämiskeskus (TAIKE) on myöntänyt rakenteilla olevan Pihkoon koulun taidehankintahankkeen kuluihin 30 000 euron erityisavustuksen. Avustus myönnettiin TAIKEn julkisen taiteen avustusten momentilta. TAIKEn avustuksen lisäksi hanketta rahoitetaan kaupungin 30 000 euron määrärahalla.

”Kotkassa on hienoa osaamista julkisen taiteen alalta”, kulttuurijohtaja Tomi Purovaara toteaa.
”Veistospromenadin lisäksi taidetta on hankittu vuosikymmenten ajan lähes kaikkiin uudisrakennuksiin, tähän asti pääosin kaupungin omalla rahoituksella. Vuoden vaihteessa perustetun Kotkan julkisen taiteen työryhmän päätöksellä lähdimme nyt ensimmäistä kertaa hakemaan TAIKEn avustusta, ja saimme heti myönteisen päätöksen”, Purovaara iloitsee.

Pihkoon koulun taidehankintaprosessia hallinnoidaan kaupungin teknisten palvelujen toimesta, ja sitä valmistellaan kaupungin ja Kotkan Taiteilijaseuran yhteistyöllä, vuoropuhelussa koulun suunnittelijoiden kanssa.
Ulkopuolisena asiantuntijana/kuraattorina toimii kotkalaislähtöinen taiteilija Aiju Salminen, joka kokoaa ehdotuksensa mahdollisista taiteilijoista. Lopullisen taiteilijavalinnan tekee kaupungin julkisen taiteen työryhmä. Yhteensä 60 000 euron budjetin kulut muodostuvat mm. kuraattorin ja taiteilijan palkkioista, materiaalikuluista ja kuljetuskuluista.

Pihkoon koulun rakennustyöt ovat käynnistyneet, ja koulu aloittaa uusissa tiloissa syksyllä 2022.  Koulun KVR-urakka toteutetaan uudisrakennuksena ja hirsirakenteisena tontille, josta vanha koulu on purettu pois. Kouluhankkeen kokonaishinta on runsaat 6,2 miljoonaa euroa.