Kirjastot siirtyvät kesäaukioloaikoihin

Julkaistu 30.05.2021

Kotkan kirjastot siirtyvät kesän aukioloaikoihin 1. kesäkuuta.

Kotkan pääkirjasto on avoinna 1.6.-31.8. maanantaista perjantaihin klo 9-19. Lauantaisin kirjasto on suljettu.

Karhulan kirjasto on avoinna kesällä maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 10-19 sekä torstaina ja perjantaina klo 10-16.
Omatoiminen asiointi ei ole toistaiseksi mahdollista.

Karhuvuoren kirjasto on avoinna maanantaina ja keskiviikkona klo 13 -19 sekä tiistaina, torstaina ja perjantaina klo 10-16.
Omatoiminen asiointi ei ole toistaiseksi mahdollista.

Kirjastoauto Ilona ei liikennöi 5.7.-1.8. Koulujen loma-aikoina ei myöskään ajeta aamukierroksia. Kirjastoauton aikatauluja on saatavilla kaikissa toimipisteissä.

Juhannuksen vaikutus aukioloaikoihin

Torstaina 24.6. Kotkan pääkirjasto, Karhulan kirjasto ja Karhuvuoren kirjasto ovat avoinna klo 9-16, mutta kirjastoauto Ilona ei liikennöi. Juhannusaattona 25.6. kaikki kirjastot ovat suljettuina eikä kirjastoauto Ilona liikennöi.

Kirjastojen aukioloajat ja yhteystiedot https://kyyti.finna.fi

Kirjastopalvelujen rajoituksia on osittain jo purettu

Kirjastojen oleskelutilat on avattu ja 15 minuutin asiointirajoitus on poistunut. Lainaukseen ja palautukseen suositellaan automaateilla asiointia. Kirjastoissa ei järjestetä ryhmävierailuja eikä anneta kasvokkain tapahtuvaa digiopastusta tai muuta lähipalvelua. Kirjastojen ryhmätyöskentelytilat, tutkijanhuone, Katariinan kammari ja mediatila ovat varattavissa, mutta vain yhdelle henkilölle kerrallaan. Kaikki kirjaston tapahtumat ja tilaisuudet on peruttu.

Kirjastoasioinnin aikana on voimassa vahva maskisuositus. Myös käsihygieniasta ja yli kahden metrin turvavälistä on huolehdittava. Kirjastoon ei saa tulla sairaana tai flunssaoireisena.
Kaupunginkirjasto seuraa viranomaisten ohjeistuksia ja päivittää aukioloaikoja ja muita ohjeita niiden mukaisesti. Asiakkaiden kannattaa seurata aktiivisesti kirjastojen tiedotusta.