Valoa lapsille (ID #141)

Julkaistu 01.04.2021

EI JATKOON 

Leikkipuistot ovat vanhanaikaisia ja hyvin vähävaloisia. Syksyllä Kaukolan/Pihkoon alueen kentillä ei voi enää alkuillastakaan turvallisesti leikkiä. Myös aidat ja leikkivälineet ovat päivittämisen tarpeessa. Pietanpolun leiksalla on usein monta lasta samaan aikaan, joten yksi keinupari lisää ei olisi pahitteeksi.

IDEAN HYÖDYT

Ei ehkä ihan 15 000€:n arvoisia muutoksia, mutta pienten kuntalaisten kannalta hyvin oleellisia ja tärkeitä.

IDEAN JÄTTI: Milla Pitkänen

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Ideaa ei voida toteuttaa, koska sen kustannukset ylittävät osallistuvalle budjetoinnille varatun määrärahan (15 000 euroa/alue). Leikkipaikkoja ja ulkoliikuntapaikkoja ehdotettiin paljon ja saimme sitä kautta arvokasta tietoa kaupunkilaisten toiveista. Nämä toteutetaan kuitenkin suunnitelmallisesti huomioiden alueen kokonaispalvelut suhteutettuna alueen asukasmäärään. Tämän tyyppisissä palveluissa on myös paljon ylläpitokustannuksia, jotka tulee huomioida myös näiden rakentamispäätösten yhteydessä ja siksi päätökset vaativat laaja-alaista tarkastelua.