Taksilla torille, bussilipun hinnalla?

Julkaistu 20.04.2021

Kotkan joukkoliikenteessä on aloittanut kuusi eri kutsutaksireittiä. Ajatuksena on mahdollistaa asiointi tai kaupassakäynti kerran viikossa. Liikennöinti tapahtuu tilataksilla, mutta bussilipun hinnalla. Autoissa on käteismaksu (Walttikortti ei kelpaa).

Asiointitaksi on kaikille avoin palvelu, joka täydentää joukkoliikennettä. Asiakas maksaa vain linja-autolipun hinnan ja taksireitti mahdollistaa viikoittaisen asioinnin esimerkiksi torilla tai kaupassa.
Matka tilataan kuljettajalta viimeistään edellisenä päivänä ja kyytiin voi nousta mistä tahansa reitin varrelta, jossa auton pysäyttäminen on turvallista. Auto voi myös tehdä pienen poikkeaman reitiltä ja noutaa asiakkaan lähempää kotia. Tavalliseen linja-autoon verrattuna asiointitaksissa asiakas saa yksilöllisempää palvelua.

Reitti ajetaan tilataksilla. Aikataulut voidaan osin sopia asiakkaiden tarpeiden mukaan ja ne mahdollistavat pienet poikkeamiset ajoreitiltä ja kuljettaja avustaa tarvittaessa kantamusten kanssa. Kyyti on tilattava etukäteen ja paikkoja on rajallinen määrä.

Autoissa on yleensä myös mahdollisuus rollaattorin ja pyörätuolin kuljettamiseen.

Reittejä on siis kuusi  ja liikennöintipäivät ovat Karhulan alueella (reitit 1-4) keskiviikkoisin, Länsi-Kotkassa (reitti 5) torstaisin ja Mussalo/Hirssaari (reitti 6) perjantaisin.

Asiointitaksin liikennealueet (ajopäivä ja lähtöaika, autoilija):

  1. Kierikkala – Hortola – Kalliokoski – Karhulan keskusta (keskiviikkoisin n. klo 9:30 alkaen, Nortamaa Oy p. 05 218 4455)
  2. Tiutinen – Popinniemi – Sunila – Karhulan keskusta (keskiviikkoisin n. klo 9:45 alkaen, Nortamaa Oy p.05 218 4455)
  3. Juurikorpi – Tavastila – Otsola – Karhulan keskusta (keskiviikkoisin n. klo 9:15 alkaen, Nortamaa Oy p.05 2184455)
  4. Huruksela – Peippola – Karhula keskusta (keskiviikkoisin n. klo 8:45 alkaen, Nortamaa Oy p. 05 218 4455)
  5. Ruonala – Karhuvuori – Aittakorpi – Prisma (torstaisin n. klo 8 alkaen, Nortamaa Oy p. 05 218 4455) ja Aittakorpi – Karhuvuori – Korela – Hovinsaari – Kotkan keskusta (torstaisin n. klo 9:30 alkaen, Nortamaa Oy p. 05 218 4455)
  6. Mussalo – Hirssaari – Kotkan keskusta (perjantaisin n. klo 10 alkaen, Nortamaa Oy p. 05 218 4455)

Asiointitakseista löytyy lisätietoja Kotkan seudun aikataulut – sivustolta tästä linkistä Avautuu uuteen ikkunaan (mm. liikennealueiden kartat).

Tarkka ajoreitti ja aikataulu muodostuu asiakkaiden perusteella. Asiointiaikaa on varattu n. 1h 30min ennen paluukyydin lähtöä.