Sibeliuspuiston huvikumpu (ID #195)

Julkaistu 15.04.2021

EI JATKOON

Sibeliuspuistossa voisi olla entisen Kinekullan paikalla kevytrakenteinen huvimaja, jonka kupeessa vaikka myynnissä kahvia ja jäätelö tms. Kesäisin huvimaja voisi toimia keskipäivän tai illan esiintymispaikkana, johon voi tilata vuoron kaupungilta tai vähän niin kuin Hydepark Lontoossa – paikka ihmisten ilmaista itseään. Toki valvontakamera asennettuna lähistölle.

IDEAN HYÖDYT

Idea lisäisi kaikkien halukkaitten hyvinvointia ja varsinkin yksinäisten, joille esitykset antaisivat viihdettä päivään. Myös voisi toimia piknik-paikkana seurueille ja perheille.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Huvimajaan liittyvä myyntikoppi voisi olla urheiluseuran tai muun yhdistyksen hyväksi.

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Erilaisia laavuja, grillipaikkoja ja katoksia on ehdotettu useammassa osallistuvan budjetoinnin ideassa. Tämän idean kustannukset ylittävät varatun määrärahan (15 000 euroa/alue). Toisaalta tämän tyyppinen idea vaatii myös tulevaisuudessa jatkuvaa huoltoa ja ylläpitoa eikä idea siten sovi osallistavan budjetoinnin yhteyteen. Erilaiset myyntikioskit ovat yritystoimintaa ja silloin toimijat hoitavat itse myyntifasiliteetit.