Pietanpolun puuhapuisto (ID #133)

Julkaistu 01.04.2021

EI JATKOON 

Pietanpolulla Kaukolassa on isolla tontilla pieni leikkipuisto. Alue voitaisi päivittää kasvavan asuinalueen kaikenikäisten lasten ja nuorten käyttöön. Alueen korisalue voitaisi uudistaa, tuoda vaikka keinukaruselli tai rakentaa parkourtyylisiä kiipeilytelineitä.

IDEAN HYÖDYT

Päivittäminen lisäisi viihtyvyyttä ja tekemistä alueella, missä asuu paljon lapsia ja nuoria.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Luulisin, että alueelta saataisi aktiivisia ihmisiä myös talkoisiin. Vanhempainyhdistystä voisi ainakin kysellä, koska meidän lapsiahan se koskisi.

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Ideaa ei voida toteuttaa, koska sen kustannukset ylittävät osallistuvalle budjetoinnille varatun määrärahan (15 000 euroa/alue). Leikkipaikkoja ja ulkoliikuntapaikkoja ehdotettiin paljon ja saimme sitä kautta arvokasta tietoa kaupunkilaisten toiveista. Nämä toteutetaan kuitenkin suunnitelmallisesti huomioiden alueen kokonaispalvelut suhteutettuna alueen asukasmäärään. Tämän tyyppisissä palveluissa on myös paljon ylläpitokustannuksia, jotka tulee huomioida myös näiden rakentamispäätösten yhteydessä ja siksi päätökset vaativat laaja-alaista tarkastelua.