Petäjäsuon ulkoilualueen kehittäminen (ID #227)

Julkaistu 15.04.2021

EI JATKOON 

Petäjäsuon ulkoilualue on tullut niin suosituksi (yli 30 000 kävijää/v.), että Rahkanpolun ja frisbeegolfradan lähtöpaikalle olisi saatava yleisölle kompostikäymälä. Rakennetaan esim. kansallispuistoissakin käytetty yksinkertainen käymäläversio. Tehdään huoltosopimus esim. yhdistyksen kanssa.

IDEAN HYÖDYT

Ulkoilualueella on runsaasti paitsi frisbareita, hiihtäjiä, maastopyöräilijöitä, polkujuoksijoita myös perheitä pienine lapsineen käymässä lähilaavuilla, joita hanke palvelee. Vältytään ympäristön sotkemiselta. Lisätään mukavuutta yhä lisääntyvään ulkoiluun ja retkeilyyn.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Talkootyö on mahdollista: Kotkan Latu ry sitoutuu mukaan. Kysyä voi myös Frisbeekotkat ry:tä.

IDEAN JÄTTI: Helena Kempas

VASTAUS:

Kiitos ideastasi Kotkan ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun! Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Ideaa ei voida toteuttaa, sillä sen kustannukset ylittävät osallistuvalle budjetoinnille varatun määrärahan (15 000 euroa/alue). Lisäksi WC-tilojen ylläpidosta aiheutuu myös paljon jatkuvia kustannuksia, joita osallistava budjetointi ei ota huomioon.

Katariinan meripuistossa on ensimmäistä kesää kokeilussa siirrettävä vesivessa ja siitä saadaan hyvää kokemusta rakentamisen ja huollon kustannuksista tulevaisuutta ajatellen. Vaikka idea ei tällä kertaa etene osallistuvan budjetoinnin kautta, olemme saaneet arvokasta tietoa ja palautetta siitä, millaisia asioita Kotkaan toivotaan ja tarvitaan.