Perhepuisto Hovinsaarelle (ID #302)

Julkaistu 22.04.2021

EI JATKOON 

Ehdotamme, että Hovinsaarelle tehtäisiin perhepuisto, jossa olisi paljon ja erilaisia aktiviteettejä kaikenikäisille. Puisto toteutettaisiin Lahdessa sijaitsevan perhepuiston tyyliin eli skeittiparkkia, erilaisia kiipeilytelineitä ja urheilu mahdollisuuksia. Lisäksi siellä voisi olla ohjattua kesätoimintaa kaikenikäisille sekä ulkosali.

IDEAN HYÖDYT

Perhepuisto lisäisi erityisesti lasten ja perheiden hyvinvointia, olisi mukava kohtaamispaikka ja toisi aktiviteetteja ulkosalin ja ohjatun toiminnan myötä kaikenikäisille. Perhepuisto nostaisi Hovinsaarta alueena ja olisi hyvä valtti matkailu kohteena.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Yhteistyökumppaneina ideoinnin suhteen voitaisiin hyödyntää kotkalaisia lapsia ja nuoria ja toteutuksen suhteen paikallisia yrityksiä.

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Ideaa ei voida toteuttaa, koska sen kustannukset ylittävät osallistuvalle budjetoinnille varatun määrärahan (15 000 euroa/alue). Ulkoliikuntapaikkoja ja leikkipuistoja ehdotettiin paljon ja saimme sitä kautta arvokasta tietoa käyttäjien toiveista. Ulkoliikuntapaikat toteutetaan kuitenkin suunnitelmallisesti huomioiden alueen kokonaispalvelut suhteutettuna alueen asukasmäärään. Tämän tyyppisissä palveluissa on myös paljon ylläpitokustannuksia, jotka tulee huomioida myös näiden rakentamispäätösten yhteydessä ja siksi päätökset vaativat laaja-alaista tarkastelua.