Maksutonta kaupunkipyöräilyä vapusta äitienpäivään

Julkaistu 28.04.2021

Yhteensä 11 kaupunkia ja kuntaa, mukana myös Kotka, haluavat tarjota maksutonta kaupunkipyöräilyä kesäkauden avauskampanjassaan.

Ennennäkemättömällä laajuudella toteutettava kampanja haluaa kutsua ihmiset liikkumaan ja nauttimaan pyöräilystä.

“Nyt on juuri oikea aika ottaa pyörä alle ja piipahtaa vaikka paikallisessa kivijalkaliikkeessä tai tavata ystäviä pyöräretkellä, turvallisesti”, toteaa pyörätoimittaja KaaKau Oy:n toimitusjohtaja Aleksanteri Repo.

1.-9. toukokuuta kestävässä avauskampanjassa, jossa pyörien käyttö on maksutonta alle 30 minuutin pyörävuokrauksissa, ovat Kotkan lisäksi mukana Hamina, Hyvinkää, Iisalmi, Imatra, Kouvola, Lappeenranta, Mäntsälä, Porvoo, Raasepori ja Riihimäki.

Pidempään kestävät vuokraukset laskutetaan normaalin hinnaston mukaan. Maksuttomia vuokrauksia voi ottaa rajattoman määrän kampanja-aikana. Pyöriä käytetään puhelimeen asennettavalla Donkey Republic -sovelluksella, joka ladattavissa Play-kaupasta sekä Apple Storesta.

Kotkan aiempaa laajempi kaupunkipyöräjärjestelmä avautuu torstaina 29.4.  


Kotkassa kaupunkipyörät otetaan tänä keväänä käyttöön jo torstaina 29.4.

Kaupunki on kilpailuttanut kaupunkipyöräjärjestelmän neljäksi vuodeksi eteenpäin ja kaupunkipyöräkausi jatkuu aina vapusta vähintään lokakuun loppuun. Järjestelmän toimittajana jatkaa KaaKau Oy, joka operoi kaupunkipyöräjärjestelmää Donkey Republic -järjestelmällä.

”Pyörämäärä tulee olemaan 90 eli karkeasti se triplaantuu verrattuna vuoteen 2020. Lisäksi asemaverkostoa pystytään nyt laajentamaan selvästi Kotkansaaren ulkopuolelle palvelemaan asukkaiden arkiliikkumista”, kertoo yleiskaavoittaja Pauli Korkiakoski, joka samalla haluaa korostaa kaupunkipyöräasemien keskeisiä sijainteja.

”Kaupunkipyöriä on aiemminkin haluttu eri puolille kaupunkia. Nyt kaupunki vastaa tähän kysyntään ja toivoo, että pyöriä käytetään mahdollisimman paljon. Asemaverkostoa muokataan ja järjestellään seuratun kysynnän mukaisesti, lähiviikkoina uusi asema on tulossa mm. keskussairaalalle”, Korkiakoski kertoo.

”Kaupunkipyöräjärjestelmän laajentaminen on yksi Kotkan kaupungin konkreettinen toimi myös edistää kaupungin ilmastotavoitteita liikenteessä”, kertoo puolestaan kestävän kehityksen asiantuntija Esa Partanen.

Lue lisää Kotkan kaupunkipyöräjärjestelmästä:

http://kaakau.fi/kotka/

https://www.kotka.fi/asuminen-ja-ymparisto/kadut-ja-liikkuminen/kaupunkipyorat/