Kotka takaa yksin Xamkin uuden kampuksen koko lainan

Julkaistu 06.04.2021

Kotkan kaupunginvaltuusto päätti 6.4. että kaupunki takaa yksin 20 miljoonan euron lainan, jonka avulla Kampuskiinteistöt Oy rahoittaa Kantasatamaan rakennettavan Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun uuden kampuksen.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi jo joulukuussa 2020 Kampuskiinteistöt Oy:n laina- ja takaushakemuksen, jossa Kotkan osuudeksi olisi tullut omistussuhteiden mukaan 51% eli 10,2 miljoonaa euroa.

Kouvolan kaupunginvaltuusto hyväksyi 8. helmikuuta Kampuskiinteistöt Oy:n laina- ja takaushakemuksen, jossa takauksen määrä oli omistussuhteiden mukaan 49 % eli 9,8 miljoonaan euroa, mutta asetti lainatakauksen ehdoksi Kymenlaakson Kampuskiinteistöt Oy:n ja Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n välisen Kouvolan kampuksen vuokrasopimuksen muuttamisen pitkäaikaiseksi sopimukseksi.
Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy ei voi kuitenkaan suostua Kouvolan kaupungin esittämiin ehtoihin.

Kouvolan kaupungin asettama ehto johtaa siihen, että Kotkan uuden kampuksen rahoitusratkaisut eivät toteudu suunnitellusti eikä Kouvola tule osallistumaan rahoitukseen omistusosuuttaan vastaavin lainatakauksiin.

Kotkan kaupunginvaltuuston esityslista on luettavissa osoitteessa www.kotka.fi/esityslistat