Korotetut suojatiet Allintielle (ID #182)

Julkaistu 09.04.2021

EI JATKOON 

Allintiellä liikkuu paljon lapsia koulun ja kodin väliä. Alueella on 40 km nopeusrajoitus, mutta ajonopeudet ovat silti korkeat, joskus jopa kaahailun puolella. Kävelijöiden ja pyöräilijöiden turvallisuuden takia olisi hyvä saada korokkeet/hidasteet kaikkien suojateiden kohdalle. Nyt kun Paimenportin risteyksen rakentaminen alkaa, on odotettavissa, että ruuhkia oikaistaan Allintien kautta. Liikenne lisääntyy ja vaaratilanteet sen mukaan. Asukkaiden turvallisuuden takia Allintien peruskorjaus olisi hyvä ajoittaa tälle keväälle/kesälle ainakin suojateiden osalta.

IDEAN HYÖDYT

Suojateiden turvallisuus paranisi.

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Liikenneturvallisuuden parantaminen kuuluu kaupungin normaaliin toimintaan, eikä siksi kuulu osallistuvan budjetoinnin piiriin. Liikenneturvallisuuteen liittyvät kehitysehdotukset voi antaa palautejärjestelmän kautta (https://www.kotka.fi/asioi-ja-osallistu/palaute/), ja niitä käsitellään säännöllisin väliajoin. Saimme osallistuvan budjetoinnin kautta arvokasta tietoa paikoista, joiden liikenneturvallisuutta toivotaan parannettavan. Kokoamme ja välitämme tiedot eteenpäin.