Korotettu pyöräilysuojatie Kotkantien ja Metsontien risteykseen (ID #179)

Julkaistu 09.04.2021

EI JATKOON 

Kotkantien varren pyörätie on kovassa käytössä ja harmittavasti Metsontien risteyksessä kääntyvät autot eivät huomaa pyöräilijöitä. Paikka on vaarallinen. Voisiko risteykseen tehdä pyörille korotetun ajoväylän niin, että autojen olisi pakko hidastaa? Lisäksi risteyksessä on vaarallisesti sijoitettu kaupan/Höyrypanimon kyltit niin, että ne peittävät näkymän Kotkantielle sairaalalle päin. Autot joutuvat ajamaan pyörätien päälle jotta näkevät kunnolla. Kyltit tulisi siirtää toiseen paikkaan.

IDEAN HYÖDYT

Pyöräilijöiden turvallisuus parantuisi huomattavasti.

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Liikenneturvallisuuden parantaminen kuuluu kaupungin normaaliin toimintaan, eikä siksi kuulu osallistuvan budjetoinnin piiriin. Liikenneturvallisuuteen liittyvät kehitysehdotukset voi antaa palautejärjestelmän kautta (https://www.kotka.fi/asioi-ja-osallistu/palaute/), ja niitä käsitellään säännöllisin väliajoin. Saimme osallistuvan budjetoinnin kautta arvokasta tietoa paikoista, joiden liikenneturvallisuutta toivotaan parannettavan. Kokoamme ja välitämme tiedot eteenpäin.