Kantasataman tori (ID #199)

Julkaistu 15.04.2021

EI JATKOON 

Kantasatamassa on nosturi, jonka alle voisi rakentaa kevytrakenteisen kesäkahvilan ja sen molemmille puolille mahdollisuus toriteltoille iltatoria varten. Kantasatama on suosittu kävelyreitti. Telttojen tilalla voisi olla pieniä myyntikoppeja, jotka voisivat toimia kesät talvet mm. joulumyyjäisiä varten.

IDEAN HYÖDYT

Idea hyödyttäisi kantasataman aluetta, joka ammottaa tyhjyyttään, vaikka kävelijöitä riittää pitkin päivää. Kotkan toripäivänä myyntikojuja on varsinaisella torilla vähän, koska monet kotkalaiset ovat päivisin töissä muualla. Kantasataman iltatori sopisi kaikille ja mahdollistaisi ostokset työpäivän jälkeenkin. Vielä, kun Areena valmistuu, niin kantasataman torilla olisi vilskettä. Onhan myös junan päätepysäkki kantasatamassa. Kantasataman tori palvelisi myös tulevia risteilyvieraita. Yleensä siellä, missä on tarjontaa, on myös ihmisvipinää. Hanko on valjastanut rantansa, ruokaravintoloita kylki kyljessä toisissaan kiinni!

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Kiinteät myyntikopit voisivat olla talkoohenkisesti totutettuja ja mahdollisesti vuokrattujakin erilaisten yhdistysten ja pienyrittäjien käyttöön. Kantasataman tori elävöittäisi ilta-aurinko -Kotkaa ja mahdollistaisi veneilijöittenkin käyntiä kantasatamassa mm. kalamyynti. Luultavasti virkistäisi niin Laakonkin kuin kelluvan terassin ja Puuvenekeskuksenkin toimintaa. Yleensä siellä, missä on tarjontaa, on myös ihmisiä.

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Erilaisia laavuja, grillipaikkoja ja katoksia on ehdotettu useammassa osallistuvan budjetoinnin ideassa. Tämän idean kustannukset ylittävät varatun määrärahan (15 000 euroa/alue). Toisaalta tämän tyyppinen idea vaatii myös tulevaisuudessa jatkuvaa huoltoa ja ylläpitoa eikä idea siten sovi osallistavan budjetoinnin yhteyteen. Erilaiset myyntikioskit ovat yritystoimintaa ja silloin toimijat hoitavat itse myyntifasiliteetit.